Sport
KVALIFIKACIJE ZA PRVU HMNL

Možda čak ni pobjeda nad Torcidom neće biti dovoljna za povratak u elitu
Objavljeno 21. svibnja, 2022.
Osječani imaju teži raspored od konkurenta, ali povratak u prvoligaško društvo drže u svojim rukama

Kvalifikacije za popunu Prve hrvatske malonogometne lige stigle su do same završnice. Ostala su još dva kola, a još je nemoguće sa sigurnošću tvrditi koje će dvije momčadi sljedeće sezone igrati u eliti.



Osječani su jedan od sastava koji se ima pravo nadati ulasku među prvoligaše. istina, imaju teži raspored od konkurenata Torcide i Šibenika 1983, ali povratak u prvoligaško društvo drže u svojim rukama. U najgorem slučaju trebat će im četiri boda iz te dvije posljednje utakmice, u kojima će prvo ugostiti splitsku Torcidu, a u posljednjem kolu će na noge Šibeniku 1983. Kombinacija je nekoliko, a sve uključuju bar jednu pobjedu koju će Osijek pokušati ostvariti u domaćem susretu s Torcidom. Splićani su vodeća momčad mini lige kvalifikacija, ali ih Osijek s osvojena tri boda u susretu s njima može preskočiti.



- Računamo da će Šibenik 1983 pobijediti na gostovanju u Gorici, pa stoga mi trebamo sva tri boda protiv Torcide kako bi nam u posljednjem kolu, protiv Šibenika, u gostima igrao i jedan bod. Nije to laka zadaća, ali dok se igra, mi se nećemo predati. Uostalom, već sad možemo reći kako smo, s obzirom na okolnosti, napravili dobar posao u ovim kvalifikacijama, ali to ne znači da ćemo sada stati - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogometaša.



Čak i ako ne pobijede Torcidu, Osječani neće izgubiti mogućnost osvajanja bar drugog mjesta, samo što će im u tom slučaju trebati pobjeda u posljednjem kolu, na šibenskom Baldekinu. Torcida se dosad pokazala najjačom momčadi u kvalifikacijama, ali u prošlom se kolu vidjelo kako je i ona ranjiva. Na šibenskom Baldekinu uvjerljivo je poražena, pa stoga u osječkom taboru vjeruju kako i oni mogu krenuti stopama Šibenčana i trijumfirati nad nedjeljnim suparnikom.



- U Šibeniku je Torcida bila oslabljena kratkom rotacijom, što je za posljedicu imalo taj poraz. Ne znam u kakvom će sastavu doći nama u goste, ali sam siguran kako imamo dovoljno kvalitete da dođemo do nova tri boda pa nakon toga odemo u Šibenik po plasman u prvoligaško društvo - poručuje Voldin.



Sada se vidi koliko nedostaju ona dva boda koja su Osječani na svom parketu izgubili u posljednjim seknudama susreta sa Šibenikom. Da ih imaju na kontu, pobjedom protiv Torcide osigurali bi plasman u Prvu HMNL. No Osijek je rijetko išao lakšom stazom, međutim, bez obzira na težak put do elite Ćavara, Pandurevića i društvo ni slučajno ne treba otpisivati. Ima u njihovim nogama dovoljno kvalitete i iskustva kako bi u ta dva posljednja susreta ostvarili cilj. Dobra je vijest i to što će Osječani biti kompletni. Istina, pod upitnikom je nastup Domagoja Damjanovića zbog ozljede, ali s obzirom na važnost susreta on će vjerojatno stisnuti zube.



Susret Osijek - Toricda (Split) igra se u dvorani Zrinjevac u nedjelju s početkom u 18 sati. D. Keler
REZULTATI
Rezultati - 1. kolo: Osijek - Gorica 8:4, Torcida - Šibenik 1983 4:1, 2. kolo: Toricda - Osijek 6:1, ŠPibenik 1983 - Gorica 1:1, 3. kolo: Osijek - Šibenik 1983 6:6, Gorica - Torcida 0:6, 4. kolo: Gorica - Osijek 2:7, Šibenik 1983 - Torcida 6:3

TABLICA

1. Torcida       4       3       0       1       19:8       9

2. Osijek       4       2       1       1       22:18       7

3. Šibenik       4       1       2       1       14:14       5

4. Gorica       4       0       1       3       7:22       1

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike