Sport
BSK DOČEKUJE ZAGREBAČKU KUSTOŠIJU

Ostanak bodova kod kuće za potvrdu statusa u Drugoj ligi
Objavljeno 21. svibnja, 2022.
Iako je pobjeda imperativ, Bjelobrđani naglašavaju kako im to ne stvara nikakav pritisak

Bez bodova iz Zaprešića, ali sačuvanog igračkog kadra. Epilog je to protekloga gostovanja, nakon kojeg nogometaše bjelobrdskog drugoligaša čeka ključni domaći susret za potvrdu aktualnog natjecateljskog statusa.



U nedjelju na krajnji istok Hrvatske dolazi Kustošija i ostave li ti Zagrepčani bodove, BSK će osigurati i jesensko peto u nizu participiranje među hrvatskim drugoligašima. Za što trener Dino Babić neće morati dodatno motivirati svlačionicu, koja će gotovo kompletna biti na raspolaganju za taj susret pretposljednjeg, 29. kola, čiji je početak predviđen za 17.30. Nitko se u predgrađu Zagreba nije ozlijedio ni od većeg broja kandidata akumulirao žute kartone, koje je u međuvremenu odradio Bjelokošćanin Roman Mory Gbane i osvježen će zauzeti mjesto u veznom redu "žuto-plavih". Udarna će, dakle, momčad od prve minute krenuti po definiranje statusa, ali istodobno i razmišljajući kako načiniti uspon prema vrhu redoslijeda. O suprotnom se kretanju uopće ne razmišlja, a taj nam je stav i atmosferu prenio Bruno Župan najavljujući tu važnu utakmicu:

- Pozitivnim ishodom rješavamo natjecateljski status, tako da je jasno kakav je ulog u igri. Neće nas sputati, nego dodatno potaknuti na davanje maksimuma, nakon čega ostanak bodova u kući ne bi trebao biti upitan, a taj će epilog potvrditi da vrijedimo za više tablične sfere. Uobičajeno, nema lakših prepreka, jer uvijek moraš biti na gornjoj granici mogućnosti kako bi došao do željenog rezultata, po koji, nedvojbeno, dolaze i Zagrepčani iz sličnih egzistencijalnih potreba. Morat će ih rješavati u posljednjoj rundi jer će ova pripasti nama, za što je postignut konsenzus u svlačionici, tako da ćemo se pobjedom oprostiti od svojih pristaša, ostavivši im pozivnicu za sljedeću, također drugoligašku, sezonu - optmistično je zaključio taj nekadašnji junior zagrebačkog Dinama, koji će zauzeti poziciju na lijevom boku u formaciji momčadi 3-4-2-1, a očekuje se sljedeća početna: Đilas - Dobrijević, Gačić, Majtanić - Periša, Mišić, Gbane, Župan - Ilić, I. Mihaljević - Bjelanović.

Dražen Lekšan
 
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Parovi 29. kola
Susreti Solin - Cibalia, Rudeš - Sesvete i Jarun - Osijek II igraju se danas (subota) od 17.30, a u 21 počet će susret Opatija - Dubrava Tim kabel. Sutra u 17 sastaju se Varaždin i Dugopolje, a u 17.30: Dinamo II - Inter Zaprešić, BSK - Kustošija i Croatia - Orijent 1919.

Možda ste propustili...

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike