Regija
DONJI MIHOLJAC

Zbog koronavirusa i loše demografske slike manji je odaziv davatelja krvi
Objavljeno 20. svibnja, 2022.
Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac održalo je redovitu godišnju izvještajnu skupštinu. U svom izvješću o radu u protekloj godini ravnatelj Ivan Petriševac naglasio je problem smanjenja broja darovanih doza krvi zbog pandemije koronavirusa i poražavajuće demografske slike. ‘‘Činjenica je da je stanovništva sve manje, a time i sve manje mladih i zdravih ljudi koji mogu postati dobrovoljni davatelji. Ukupan broj aktivnih darivatelja je 414, dok se u 2021. godini akcijama odazvalo njih 233‘‘, istaknuo je Petriševac.

Kroz program Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama bilo je obuhvaćeno sedamdesetak korisnika s područja Općine Magadenovac i Grada Donjeg Miholjca. U GDCK-u Donji Miholjac profesionalno i na određeno vrijeme, odnosno na projektima i programima u protekloj godini, bile su zaposlene 24 osobe. Među odrađene aktivnosti ubrajaju se radionice, edukacije i manifestacije u povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Obilježen je Svjetski dan prve pomoći, kada je održana pokazna vježba, a provedena je akcija Solidarnost na djelu. Također, Crveni križ bio je aktivan i kroz posudionicu medicinskih pomagala.

U ovoj godini u planu je nabava novog namjenskog vozila, a za koje je, rekao je ravnatelj Petriševac, nešto manje od polovine sredstava osigurano od lokalnih samouprava i donatora. S. F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad