Regija
DONJI MIHOLJAC

Zbog koronavirusa i loše demografske slike manji je odaziv davatelja krvi
Objavljeno 20. svibnja, 2022.
Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac održalo je redovitu godišnju izvještajnu skupštinu. U svom izvješću o radu u protekloj godini ravnatelj Ivan Petriševac naglasio je problem smanjenja broja darovanih doza krvi zbog pandemije koronavirusa i poražavajuće demografske slike. ‘‘Činjenica je da je stanovništva sve manje, a time i sve manje mladih i zdravih ljudi koji mogu postati dobrovoljni davatelji. Ukupan broj aktivnih darivatelja je 414, dok se u 2021. godini akcijama odazvalo njih 233‘‘, istaknuo je Petriševac.

Kroz program Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama bilo je obuhvaćeno sedamdesetak korisnika s područja Općine Magadenovac i Grada Donjeg Miholjca. U GDCK-u Donji Miholjac profesionalno i na određeno vrijeme, odnosno na projektima i programima u protekloj godini, bile su zaposlene 24 osobe. Među odrađene aktivnosti ubrajaju se radionice, edukacije i manifestacije u povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Obilježen je Svjetski dan prve pomoći, kada je održana pokazna vježba, a provedena je akcija Solidarnost na djelu. Također, Crveni križ bio je aktivan i kroz posudionicu medicinskih pomagala.

U ovoj godini u planu je nabava novog namjenskog vozila, a za koje je, rekao je ravnatelj Petriševac, nešto manje od polovine sredstava osigurano od lokalnih samouprava i donatora. S. F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POSLIJE VIŠIH CIJENA ZA OTPAD I VODU

Nakon 25 godina grobna naknada poskupljuje za 25 %

2

BELIŠĆANKA ROBERTA ARSENIĆ PRVA JE ŽENA PREDSJEDNICA KAJAK KLUBA BELIŠĆE U NJEGOVOJ 73-GODIŠNJOJ POVIJESTI

"Vizija mi je osnažiti Kajak klub Belišće toliko da postane najbolji kajak klub u Hrvatskoj!"

3

GAMER IZ POŽEGE BIO JE PREGLASAN

Svi traže Dominika, žele mu platiti sudsku kaznu