Osijek
ZA OBNOVU DVIJU ULICA 640 TISUĆA KUNA

Josipovac postaje sve poželjnije mjesto za život
Objavljeno 21. svibnja, 2022.

Gradonačelnik Ivan Radić u pratnji Antonija Lozančića, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu, te Igora Pandžića, direktora Unikoma, obišao je još jednu realiziranu investiciju u Josipovcu.



Rekonstruirana je Ulica Matije Gupca, u dužini od 250 metara, na potezu između Osječke i Bizovačke ulice. Saniran je habajući sloj asfalta, uključujući i dva autobusna stajališta. Radovi su u vrijednosti 360 tisuća kuna. U Ulice braće Radića također je zamijenjen habajući sloj asfalta u dužini od 190 metara. Vrijednost tih radova je 272 tisuće kuna. Jedne i druge radove izveo je Unikom.

- Ovo je još jedan dobar primjer kako se gradska uprava brine o svakoj gradskoj četvrti i mjesnom odoboru. Ovdje je za dodatnu pohvalu i dobra suradnja Vijeća Mjesnog odbora, njezina predsjednika Jakova Mihaljevića, te gradskih vijećnika u Gradskom vijeću, Josipovčana Milana Opačka i Željka Kovačevića, koji su prvi kontakt s građanima, i gradske uprave - prvo je istaknuo gradonačelnik Radić te dodao kako se tu ne staje s ulaganjem u Josipovac.

- Upravo se u Bizovačkoj ulici radi nogostup, dok ćemo u dijelu ulica oko Župe svetog Luke riješiti problem odvodnje oborinskih voda. Procijenjena je vrijednost radova 1,7 milijuna kuna, očekujemo da do kraja godine prva faza radova bude završena - najavio je Radić.

Jakov Mihaljević je pomalo pjesnički rekao kako je "Josipovac uz novog gradonačelnika procvjetao u proljeće".

- Iz naših prioriteta za koje nam je na raspolaganju 450 tisuća kuna iz gradskog proračuna, u nastavku radimo nogostupe, postavljamo urbanu opremu, zanavljamo javnu rasvjetu. Nećemo, naravno, ni mi tu stati, brojni su projekti koje planiramo napraviti kako bismo postigli da Josipovac bude još poželjnijim mjestom za život - istaknuo je Mihaljević. Izdvaja rekonstrukcije niza sporednih ulica, uređenje biciklističke staze, ali i energetsku obnovu osnovne škole.

U Josipovcu su nominirali i još jedan kapitalni projekt, a to je novo prometno rješenje u vidu kružnog toka na takozvanom josipovačkom ipsilonu, odnosno spoju već spomenute Osječke i Bizovačke ulice. D. Kuštro
Ivan Radić

gradonačelnik

Pohvaljujem dobru suradnju Vijeća MO-a, njezina predsjednika Jakova Mihaljevića, te gradskih vijećnika u Gradskom vijeću Milana Opačka i Željka Kovačevića te gradske uprave

Najčitanije iz rubrike