Osijek
RADOVI NA BAZENIMA IDU PLANIRANOM DINAMIKOM

Copacabana se otvara s početkom ljetnih vrućina
Objavljeno 20. svibnja, 2022.
Ovoga ljeta uz “Osječko ljeto kulture” Grad Osijek priprema i “Ljeto na Kopiki”

Bazeni na ŠRC-u Copacabana bit će otvoreni početkom srpnja, najavio je u četvrtak gradonačelnik Ivan Radić prilikom obilaska radova na rekonstrukciji najpopularnijeg kupališta Osječana u društvu zamjenika župana OBŽ-a Mate Lukića i suradnika iz gradske uprave.



- Posljednji put bili smo ovdje prije četiri mjeseca i napredak je itekako vidljiv, radovi idu planiranom dinamikom i ovim putem zahvaljujem izvođaču koji čini sve kako bi bazeni bili gotovi početkom srpnja - rekao je okupljenim novinarima Radić.

Dodao je kako je riječ o prvoj temeljitoj rekonstrukciji popularne Kopike od 1976. godine, kada je kompleks sagrađen, nakon koje će Osijek prvi put dobiti pravi olimpijski bazen prilagođen osobama s invaliditetom, a manji, okrugli bazen imat će nove bogate sadržaje. Također, više neće biti gubitaka vode niti će ona odlaziti nepročišćena u Dravu.

Vrijednost ove investicije iznosi 30 milijuna kuna, od čega je 28 milijuna osigurano iz gradskom proračuna, a ostatak su sredstva Osječko-baranjske županije.

- Još jednom zahvaljujem i OBŽ-u, koji je pomogao s dva milijuna kuna i izvođaču koji uistinu radi odličan posao, što možemo i vidjeti - rekao je Radić, najavivši potom dvije lijepe novosti.

- Osim što se nakon dvije godine građanima Osijeka vraća Copacabana, ovoga ljeta, kada je riječ o turističkim sadržajima, uz Osječko ljeto kulture priredit ćemo i Ljeto na Kopiki, no ne bih još otkrivao detalje, uskoro ćemo ih objaviti - najavio je gradonačelnik te prešao na novost koja će zasigurno razveseliti osječke kupače koji se vole kupati nešto nizvodnije.

- Kao što znate, prošle smo godine pijeskom nasipali kupalište na Dravi, Kopiku, i te su lijepe slike obišle Hrvatsku, na što smo bili ponosni, a ove godine uz Kopiku i nove bazene, novost je da ćemo početkom lipnja krenuti u nasipanje plaže na Želji, tako da oni Osječani koji se tamo vole kupati ove godine to mogu činiti u puno ljepšem ambijentu, uz pijesak kakav je i na Kopiki - najavio je gradonačelnik.

Upitan zbog čega će radovi biti gotovi u srpnju, a ne kako je ranije najavljivano, početkom kupališne sezone sredinom lipnja, odgovorio je:

"Dvije godine Copacabana nije radila, nitko o tom pitanju ništa nije poduzimao, a mi se sada, ni godinu dana otkako smo preuzeli odgovornost za vođenje Grada Osijeka, uz brojne druge projekte, nalazimo pred realizacijom njezine rekonstrukcije, koju izvodimo najbrže što možemo, ali da pritom sve bude onako kako treba biti, jer ne gledamo hoće li ona biti otvorena tjedan dana prije ili poslije, nego da u konačnici građani budu zadovoljni, pri čemu napominjem da će cijena ulaznice biti pristupačna svim našim sugrađanima, zbog čega smo u konačnici i pristupili drukčijoj vrsti rekonstrukcije Copacabane."

Grad Osijek na ovom se neće zaustaviti, u pripremi je druga faza rekonstrukcije u kojoj će se graditi još dva bazena.

- Već smo krenuli u projektiranje i čekamo poziv Ministarstva turizma i Nacionalni plan oporavka i otpornosti te očekujemo određena sredstva kako bismo što manje opteretili gradski proračun - rekao je Radić.

Zamjenik župana, Mato Lukić, također je izrazio zadovoljstvo do sada učinjenim poručivši kako s radošću očekuje prvo punjenje bazena na kojima je puno Osječana ostvarilo prve plivačke zamahe.

- Ovdje se ne radi ni o kakvom ‘šminkeraju‘, nego o ozbiljnoj rekonstrukciji, o kojoj sve govori njezina vrijednost. Važno je spomenuti i dio koji nije vidljiv, a to su sustavi odvodnje bazenske vode i kanalizacije, koji su do sada bili neadekvatni - rekao je Lukić.

Ivica Crnković, predsjednik uprave Projektgradnje, koja je izvođač radova, istaknuo je kako je u posljednja četiri i pol mjeseca odrađeno jako puno posla.

- Bilo je potrebno napraviti novu odvodnju i kanalizaciju, izbetonirane su školjke obaju bazena, na prvom, olimpijskom, počeli smo lijepiti keramiku, a na drugom, okruglom, to ćemo započeti idući tjedan. U ugostiteljskom objektu trenutačno se rade instalacije, strojarnica je kompletno gotova i vrlo brzo ćete ovdje vidjeti i stolariju i fasadu. Ovdje konstantno radi između 50 i 100 ljudi, ovisno o fazi radova, i kao što sam obećao, sve će biti gotovo u srpnju - poručio je Crnković.

Ivan Alilović
Osijek se neće zaustaviti na ovome, u pripremi je druga faza,

u kojoj će se graditi još dva bazena

Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike