Regija
GRAD UDRUGAMA U KULTURI I TEHNIČKOJ KULTURI PODIJELIO 1,1 MILIJUN KUNA

Financiraju deset udruga
i 15 programa više
Objavljeno 19. svibnja, 2022.
VINKOVCIU Vinkovcima su dodijeljeni ugovori za 68 gradskih udruga u kulturi i tehničkoj kulturi ukupne vrijednosti oko 1,1 milijun kuna.

- Žao mi je što nemamo više sredstava da možemo još intenzivnije sudjelovati, ali bitno je da kontinuirano povećavamo sredstva za udruge koja su, u odnosu prema prošloj godini, veća za oko 30 posto - rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić zahvalivši svim članovima udruga na izdvojenom vremenu i znanju koje ulažu u svoj grad. Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marija Liščić-Drmić kazala je kako su iz gradskog proračuna izdvojili oko 750 tisuća kuna za kulturu i oko 350 za tehničku kulturu, a u odnosu prema prošloj godini ove godine financiraju 10-ak udruga i 15 programa više.

Novoosnovana udruga Prima Valentiniana bavi se uprizorenjem antičkog života, a pritom često surađuju s Gradskim muzejom Vinkovci i gradskom Turističkom zajednicom.

- Ova sredstva puno nam znače, posebice jer smo mlada udruga, a namjeravamo ih uložiti poglavito u povećanje članstva jer trenutačno imamo samo četiri člana - kaže tajnik udruge Ante Tomić dodajući kako će Rimske dane obogatiti programom u kojemu će pokazati način djelovanja jedne rimske postrojbe, a nakon toga planiraju predstavljati Vinkovce na Festivalu kasnoantičkih udruga u Austriji. M.F.
Možda ste propustili...

OBLJETNICA DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA ORAHOVICA

''Čuvari papučke ravni'' već 140 godina

BISKUP ŠKVORČEVIĆ: OSIM TIJELA TREBA LIJEČITI I DUŠU

Zdravstveni djelatnici bili na hodočašću Gospi Voćinskoj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FORTENOVA PRODAJE BELJSKE NEKRETNINE

Još nema zainteresiranih za bivšu zgradu beljske uprave

2

MAJSTORI KULENA OKUPILI SU SE U CENTRU VIROVI

Najbolji je kulen Slavice Đinić iz Starih Mikanovaca

3

NA JEZERU BOROVIK ODRŽAN 2. MARATON LAĐA

Udruga lađara Zagreb 1
pobjednik Kupa Borovik 2022.