Tehno
LEGO STAR WARS: THE SKYWALKER SAGA

Najveća LEGO igra obuhvaća 9 filmova
Objavljeno 20. svibnja, 2022.
Mis. C. Ultur, comnos, mo Cat vitilii ssenihilium Palica morahi Onitrum isse, dena, seremquam nostorudes nondius nihili

Na konzoli PS5 dobili smo priliku zaigrati vjerojatno najveću LEGO igru, bar kada je riječ o serijalu Star Wars, koji u izdanju The Skywalker Saga obuhvaća svih devet filmova svjetski popularnog filmskog serijala.



Ako ste kojim slučajem propustili, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga najnovija je LEGO igra koja prati serijal Star Wars, a osim što je najnovija, postala je popularna i po tome što je ujedno i najveća igra koju LEGO potpisuje. Iako LEGO Star Wars imamo prilike igrati već kakvih 17 godina, najnovijim naslovom obuhvaćene su i sve prethodne igre, jer LEGO Star Wars: The Skywalker Saga nudi igru kroz svih devet filmova. Nova igra sa starima nema baš nikakve poveznice, osim što je dakako riječ o LEGO igri i dobro nam poznatom načinu igre, tj. gameplayu.

Više od 20 planeta


LEGO Star Wars: The Skywalker Saga predstavlja se kao jedna igra koja ultimativno okuplja svih devet filmova planetarno popularnog filmskog serijala. Naravno, kako je taj filmski serijal izuzetno sadržajan, tako je i igra najveća dosad izdana LEGO igra. Nije to samo zbog toga što igra pokriva sve filmove Star Wars nego i zbog toga što nam The Skywalker Saga donosi više od 20 planeta, devet klasa i više od 1000 kyber kocki koje se osvajaju raznim aktivnostima u igri.

Kao i kod svake LEGO igre, gameplay se svodi na udaranje i razbijanje predmeta te njihovo skupljanje, ali tu su i česte mini igre koje donose dodatnu zabavu. Priča u igri ubrzana je verzija priče iz filma. Stava smo kako je LEGO računao na to da će igru željeti kupiti svi oni koji su već odgledali film, pa će i poveznice biti lakše prepoznati. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vodi nas tako kroz igru prateći filmove, odnosno epizode. Unutar svake epizode imamo oko pet različitih misija, a ovisno o vještini za rješavanje svake epizode trebat će vam oko sat, pa i više, vremena. Dakle, da prijeđete cijelu igru, možete računati na minimalno desetak sati čiste igre. No tu ovoj igri nije kraj. Naime, brojne su misije dostupne tek u slobodnom načinu igre, kada prijeđete glavnu priču, a ako želite baš sve skupiti i prijeći, u LEGO Star Wars: The Skywalker Saga moći ćete uživati doslovce i nekoliko puta više od spomenutih desetak sati.

Za male i velike


LEGO Star Wars: The Skywalker Saga igra je koja će okupiti obitelj. I mali i veliki uživat će u humoru i zabavnom svijetu LEGO kockica kroz priču i filmove serijala Star Wars. Igra je poprilično lagana, pa iako će nekima lakoća igre smetati, naš stav je, bar kod igara ovog tipa, da je lakoća igre nužna. Nema ništa gore od frustracije u zabavnoj igri, kave sve LEGO igre u svojoj biti i jesu. Jednostavno, ovo je igra u kojoj ćete uživati. Igra donosi čak oko 400 likova s kojima možete igrati, naravno, ako se uračunaju i DLC-ovi. No za uspješno igranje odabir određenog lika nije presudan. Razlike su tek u ponekim vještinama likova, primjerice, droidi znaju prevoditi različite jezike, Jediji se mogu koristiti Silom i sl. Impresivno je što nam sve nudi LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, pa ako ste u potrazi za idealnom obiteljskom igrom, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga svakako trebate imati u kolekciji. Igra je dostupna za sve popularne platforme, a mi smo ju, kako smo i u uvodu spomenuli, zaigrali na konzoli PlayStation 5, na kojoj LEGO Star Wars: The Skywalker Saga izgleda i igra se odlično!

Ocjena: 85

Dojam: Najveća LEGO igra dosad donosi impresivnu količinu igre, koja obuhvaća svih devet filmova serijala Star Wars

Recenzentski primjerak ustupio: Gamershop.

Marin Režić
Ovisno o vještini, za rješavanje svake epizode trebat će vam oko sat, pa i više, vremena

Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike