TvObzor
U NOVOM DOKUMENTARNOM FILMU SA SOUNDTRACKOM

Cjeloživotna strast Erica Claptona prema bluesu
Objavljeno 20. svibnja, 2022.
Producirao ga je Martin Scorsese te uključuje opširan intervju koji je Scorsese vodio s Claptonom

Legendarni glazbenik Eric Clapton najavio je objavu dugoočekivanog dokumentarnog filma te pratećeg mu soundtracka pod naslovom "Nothing But the Blues".



Soundtrack uključuje 17 dosad neobjavljenih live pjesama snimljenih tijekom turneje kojom je promovirao Grammyjem nagrađeni album "From the Cradle". Dokumentarac u 4K formatu i soundtrack bit će objavljeni 24. lipnja u više formata (Super Deluxe Limited Edition Boxed Set, 2-LP, CD, Blu-Ray, DVD i na digitalnim servisima).

Cijeloživotna strast Erica Claptona prema bluesu najsjajnije je zablistala u dokumentarcu "Nothing But the Blues". Film koji je emitiran u Americi 1995. i koji je nominiran za nagradu Emmy, zaživio je sada u 4K formatu i spreman je za službenu objavu. Uz najavljeni dokumentarac Reprise Records objavit će i soundtrack s više od sat vremena dosad neobjavljenih live snimki koje su nastale tijekom glaasovite turneje kojom je Clapton promovirao "From the Cradle", multiplatinasti album koji mu je donio i nagradu Grammy.

Dokumentarac koji je napisao i režirao Scooter Weintraub te producirao Martin Scorsese uključuje opširan intervju koji je Scorsese vodio s Claptonom. U njemu Clapton otkriva svoju ljubav prema blues glazbi i golem utjecaj koji su na njega ostavili Muddy Waters i B.B. King. Brojni njegovi uzori (Robert Johnson, Howlin‘ Wolf, Buddy Guy, T-Bone Walker) pojavljuju se u filmi kroz snimke nastupa, intervjue i fotografije. U srži dokumentarca svakako je Claptonova izvedba blues standarda i manje poznatih blues pjesama. CD format donosi 17 pjesama; dvostruki LP 18, te DVD i Blu-ray svaki 20 pjesama. Dvije koncertne večeri u Fillmoreu (San Francisco, 8. i 9. studenoga 1994. godine) snimljene su tijekom turneje "From The Cradle", a najzanimljiviji trenutci odabrani su za ovo izdanje.

Dokumentarac i soundtrack bit će objavljeni 24. lipnja u više formata (Super Deluxe Limited Edition Boxed Set, 2-LP, CD, Blu-Ray, DVD i na digitalnim servisima), a Super Deluxe Box Set uključuje dokumentarac na Blu-ray formatu, soundtrack na 2LP I CD izdanju, bonus CD s četiri dodatne pjesme (“Driftin’”, County Jail Blues”, “Kid Man Blues” i “It’s Too Bad”) te knjigu i mnoštvo memorabilija, poput litografija i postera, Claptonova seta žica za gitaru, custom trzalice i bandana maramu. T.K.
POPIS PJESAMA
1. Blues All Day Long

2. Standing ‘Round Crying

3. Forty Four

4. It Hurts Me Too

5. Early In The Morning

6. Five Long Years

7. Crossroads

8. Malted Milk

9. Motherless Child

10. How Long

11. Reconsider Baby

12. Sinners Prayer

13. Everyday I Have The Blues

14. Someday After A While

15. Have You Ever Loved A Woman

16. Tore Down

17. Groaning Blues

Možda ste propustili...

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike