Regija
U VELIKOJ FIĆO SKUP, VANNA, VIGOR, SLAVONSKE LOLE I ZLATNA DOLINA, FOLKLOR

Najduži stol u Hrvata za gozbu nad gozbama
Objavljeno 18. svibnja, 2022.
VELIKA - U petak, subotu i nedjelju održava se 30. manifestacija "Čuvajmo običaje zavičaja" u Velikoj, gdje se uz Najduži stol pripremaju i novi sadržaji. Prvi put održat će se Fićo skup, koji iz Požege kreće u 9 sati, prolazi kroz Kutjevo, a u Veliku stiže poslijepodne. Općinski načelnik Velike Robert Hofman na presici je najavio koncert Vanne, grupe Vigor i tamburaških sastava Slavonske lole i Zlatna dolina, Najduži stol i Međunarodnu smotru folklora. O nastojanju da se u Veliku privuče što veći broj posjetitelja, govorio je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk.

Za 11. Najduži stol u Hrvata specijalitete će pripremiti i predstaviti stanovnici, ugostitelji i proizvođači iz tog kraja te gosti iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja s naglaskom na prirodnom i autohtonom proizvodu. Ulaz je 30 kuna jer se dobivaju i posude za hranu, a i zbog povećanja troškova organizacije. Izlagači će biti iz cijele Hrvatske, od Slavonije preko Zagreba do Primorja i Istre, te gosti iz Mađarske, Rumunjske, Srbije i BiH. Prijave za Najduži stol još traju.

Na smotri folklornih skupina nastupit će najmanje četrnaest izvođača, među kojima su tradicionalno Veličke mažoretkinje, djeca Dječjeg vrtića Velika u narodnim nošnjama, kao domaćin, KUD "Ivan Goran Kovačić" Velika. B.S.T.
Možda ste propustili...

ZA OKRUPNJAVANJE SAMO 10 - 15 % VLASNIKA ZEMLJE

Seljani protiv komasacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TURNIR “DENIS TOT”

Zahvala obitelji Tot svima koji su pridonijeli turniru

2

OŠ “MATIJA GUBEC” OBILJEŽILA 50. ROĐENDAN

Školu u Magadenovcu pohađaju učenici iz 15 naselja

3

LIJEČENJE I PREVENCIJA SRČANOG UDARA

Kardiovaskularne su bolesti uzrok 44 posto smrti, česte i u OBŽ-u