Regija
U VELIKOJ FIĆO SKUP, VANNA, VIGOR, SLAVONSKE LOLE I ZLATNA DOLINA, FOLKLOR

Najduži stol u Hrvata za gozbu nad gozbama
Objavljeno 18. svibnja, 2022.
VELIKA - U petak, subotu i nedjelju održava se 30. manifestacija "Čuvajmo običaje zavičaja" u Velikoj, gdje se uz Najduži stol pripremaju i novi sadržaji. Prvi put održat će se Fićo skup, koji iz Požege kreće u 9 sati, prolazi kroz Kutjevo, a u Veliku stiže poslijepodne. Općinski načelnik Velike Robert Hofman na presici je najavio koncert Vanne, grupe Vigor i tamburaških sastava Slavonske lole i Zlatna dolina, Najduži stol i Međunarodnu smotru folklora. O nastojanju da se u Veliku privuče što veći broj posjetitelja, govorio je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk.

Za 11. Najduži stol u Hrvata specijalitete će pripremiti i predstaviti stanovnici, ugostitelji i proizvođači iz tog kraja te gosti iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja s naglaskom na prirodnom i autohtonom proizvodu. Ulaz je 30 kuna jer se dobivaju i posude za hranu, a i zbog povećanja troškova organizacije. Izlagači će biti iz cijele Hrvatske, od Slavonije preko Zagreba do Primorja i Istre, te gosti iz Mađarske, Rumunjske, Srbije i BiH. Prijave za Najduži stol još traju.

Na smotri folklornih skupina nastupit će najmanje četrnaest izvođača, među kojima su tradicionalno Veličke mažoretkinje, djeca Dječjeg vrtića Velika u narodnim nošnjama, kao domaćin, KUD "Ivan Goran Kovačić" Velika. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FORTENOVA PRODAJE BELJSKE NEKRETNINE

Još nema zainteresiranih za bivšu zgradu beljske uprave

2

MAJSTORI KULENA OKUPILI SU SE U CENTRU VIROVI

Najbolji je kulen Slavice Đinić iz Starih Mikanovaca

3

NA JEZERU BOROVIK ODRŽAN 2. MARATON LAĐA

Udruga lađara Zagreb 1
pobjednik Kupa Borovik 2022.