Regija
TURIZAM I POLJOPRIVREDA NOSITELJI SU RAZVOJA OPĆINE DRAŽ

Nakon “Zrća” plaža i u Topolju
Objavljeno 19. svibnja, 2022.
DRAŽ - Župan Ivan Anušić sa suradnicima posjetio je u srijedu općinu Draž.

Tom je prigodom kod Topolja obišao plažu na Topoljskom dunavcu, završne radove na Sustavu navodnjavanja Puškaš i radove na rekonstrukciji mosta u Dražu. Kako je istaknuo, cijela Baranja, osobito općine Kneževi Vinogradi i Draž, imaju golem potencijal za bavljenje turističkom djelatnošću. Upravo zato obišao je neke od projekta koje Općina Draž realizira u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Vladom RH, resornim ministarstvima ili vlastitim angažmanom.

- Riječ je o turističkim, poljoprivrednim i drugim projektima koji će koristiti ne samo stanovnicima ove općine nego i puno šire. Posjetili smo i nove turističke potencijale, kao što je projekt izgradnje nove plaže na Topoljskom dunavcu, kao i vidikovac, koji će također biti buduća atrakcija ove općine - rekao je Anušić.

Načelnik Općine Draž i saborski zastupnik Stipan Šašlin naglasio je kako je riječ o najvažnijim projektima koji se u ovom trenutku provode u njegovoj općini.

- Uglavnom se radi o infrastrukturnim projektima turističke i poljoprivredne namjene, koje su i glavne gospodarske grane našeg kraja. Jedan od njih je i Sustav navodnjavanja Puškaš, koji je izuzetno važan našim poljoprivrednim proizvođačima, osobito u sve dugotrajnijim sušnim razdobljima, ali i most te pristupna cesta na rijeci Karašici, koji će koristiti svim mještanima i posjetiteljima naše općine. Tu su također vidikovac i plaže na Topoljskom dunavcu, koje će na neki način zaokružiti turističku ponudu općine - rekao je Šašlin, dodavši kako takav način realizacije projekata, u sinergiji lokalne i regionalne samouprave, preko ministarstava i Vlade RH, dovodi do snažnog razvoja svih krajeva Osječko-baranjske županije. Osvrnuvši se na uređenje plaže u Topolju, dodao je kako su, nakon uređenja "baranjskog Zrća" - plaže u Dražu koja za ljetnih mjeseci dnevno privuče i tisuću kupača - osjetili potrebu za uređenjem topoljske plaže. Po mogućnosti, istaknuo je, jednoga će dana dvije plaže biti povezane elektrobrodom. U planu je nasipavanje topoljske plaže pijeskom, ravnanje terena, uređenje kamping-prostora i osiguravanje prostora za parkiranje vozila. Ivica Getto
Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana