Osijek
BICIKLISTI U AKCIJI ZA UDRUGU MADI

“Dijabetes nije prepreka!” poručili vozeći do Zagreba
Objavljeno 18. svibnja, 2022.
"Projekt obilježavanja Hrvatskog dana dijabetesa počeli smo puštanjem plavih balona, nakon čega je slijedila utrka Krug za dijabetes, od pješačkog do željezničkog mosta na osječkoj promenadi. Prihod od utrke doniran je Udruzi malih dijabetičara MaDi Osijek, za organizaciju dijabetičkog kampa u Rogoznici. Uz tu utrku biciklisti su odvezli rutu od Osijeka do Zagreba, sa zadržavanjem u Našicama, Virovitici, Koprivnici i Zagrebu te je u svakom gradu prezentiran rad Udruge MaDi", prepričava Andrea Opačak, prof., predsjednica Udruge MaDi.

Ciljevi su projekta prihvaćanje dijagnoze autoimunog dijabetesa tipa 1, osamostaljivanje djece i prilagodba bolesti svakodnevnom životu, psihološka pomoć djeci i roditeljima te senzibiliziranje javnosti.

Iz Udruge MaDi zahvalni su veteranima Domovinskog rata (Lege za djecu superjunake) Igoru Tomanu i Ivici Lenardu koji su vozili za njih. Također izražavaju zahvalnost Zvonimiru Jeliniću, profesionalnom biciklistu koji je bio vozač Team Novo nordiska u Americi, dr. Ivanu Andraševiću, koji, osim što je liječnik, svakodnevno pomiče granice dovodeći svoju glukoregulaciju do savršenstva, te Draganu Franjkoviću, voditelju Sportske akademije, kineziologu, svjetskom prvaku u kickboxingu. Sva trojica imaju dijabetes i dokazuju da on nije prepreka”, ističe Opačak. I.R.G.
Najčitanije iz rubrike