Kultura
JUBILARNI KONCERT SOLO PJEVAČA GLAZBENE ŠKOLE

Pjevaju solistice Kristina Owais i Stefany Findrik
Objavljeno 18. svibnja, 2022.
Jubilarni koncert solo pjevača Glazbene škole Franje Kuhača Osijek u povodu proslave 100. obljetnice škole i 190. obljetnice javnog glazbenog školstva u Osijeku održat će se danas, 18. svibnja, u 20 sati u Kulturnom centru Osijek. Nastupaju: Kristina Owais (sopran) i Stefany Findrik (mezzosopran), uz klavirsku pratnju Sandre Mikulandre Tutavac. Na programu će biti djela Offenbacha, Čajkovskog, R. Straussa, Wolfa, J. Brahmsa, Cossetta, Berse, Donizettija, Kalmana...

Stefany Findrik svoje je glazbeno obrazovanje započela u Glazbenoj školi Franje Kuhača na odjelu klavira i odjelu solo pjevanja u klasi Vesne Coufal Jaić. Završila je Umjetničku akademiju sveučilišta u Splitu, a od 2017. članica je ansambla HNK-a u Osijeku, gdje je od sezone 2018./2019. i solistica. Istaknula se na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kristina Owais također je glazbeni put započela u Glazbenoj školi Franje Kuhača upisavši solo pjevanje u klasi Vesne Coufal Jaić. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a nakon toga nastavlja usavršavanje na prestižnom austrijskom sveučilištu Kunstuniversität u Grazu. Svoj nacionalni debi imala je 2015. u HNK-u u Osijeku u operi “Don Giovanni”. Kao solistica redovito koncertira u domovini i inozemstvu. Osvajačica je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim natjecanjima. T.K.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

Najčitanije iz rubrike