Sport
PRVA ŽNL OSJEČKO-BARANJSKA

Vardarcu derbi i vodeća pozicija
Objavljeno 17. svibnja, 2022.
Četiri etape uoči kraja prvenstva osječko-baranjskih nogometnih prvoligaša došlo je do promjene na vrhu redoslijeda. Posljedica je to ishoda derbija u Vardarcu gdje je istoimeni domaćin čudesnim preokretom došao do tri boda i preuzimanja liderske pozicije. Pristiglo i tada vodeće Jedinstvo do 75. minute imalo je dva pogotka plusa, ali su potom štićenici trenera Marka Dinjara zabili tri i zadržali kompletan plijen u Baranji, došavši u prigodu da kao novaci u konkurenciji osvoje prvo mjesto. Njemu stremi i regionalni rival iz Belog Manastira, gdje su očekivano ostali bodovi iz sraza s niskoplasiranim Ratarom uz koje se Baranja Belje smjestila do vodećih Vardarčana od kojih ima bod manje, a zbog bolje gol-razlike od Donjomiholjčana sada su ispred njih. Iz toga će se terceta, izvjesno, regrutirati slavodobitnik, budući da je konkurencija još više zaostala. Četvrti Viljevčani nakon ostavljanja kompletnog plijen u Kuševcu, gdje je Torpedo potvrdio vrlo dobru proljetnu formu, a peti FEŠK remiziravši bez pogodaka u Donjoj Motičini, gdje se i inače teško uzimaju (svi) bodovi. Zato iz Radikovaca oni odlaze sa svim pristiglim momčadima koja je u subotu stigla iz Josipovca Đakovačkog i pronašla “mušteriju” u zadnjem Bratstvu. Iznad njega je odustali osječki Metalac, zbog čega je Radnik bio slobodan i uzeo dobrodošao predah nakon neuvjerljivih prethodnih izdanja koji ga, međutim, neće koštati natjecateljskog statusa. Zadržat će ga i marijanački Hajduk unatoč nastavku silaznog trenda, budući da ga je kod kuće porazio i vrlo dobri Slavonac te se dodatno učvrstio u gornjem domu. Imenjak, pak, Marijančana iz Popovca kući se iz Đurđenovca vratio praznih ruku, čime je tamošnji istoimeni domaćin potvrdio tezu o negostoljubivosti u natjecateljskom smislu. D.L.

 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Rezultati 26. kola
Đurđenovac - Hajduk (Popovac) 4:1, Baranja Belje (Beli Manastir) - Ratar (Piškorevci) 4:1, Motičina (Donja Motičina) - FEŠK (Feričanci) 0:0, Bratstvo (Radikovci) - Omladinac (Josipovac Đakovački) 0:5, Hajduk (Marijanci) - Slavonac (Ladimirevci) 1:2, Vardarac - Jedinstvo (Donji Miholjac) 3:2 i Torpedo (Kuševac) - Viljevo 2:0. Radnik (Josipovac) je bio slobodan.

U 27. kolu, 21. i 22. svibnja, sastaju se: Slavonac - Vardarac, Hajduk (M) - Đurđenovac, Jedinstvo - Viljevo, Torpedo - Motičina, FEŠK - Baranja Belje, Ratar - Bratstvo i Omladinac - Radnik. Hajduk (P) je slobodan.

Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike