Crna kronika
BRUTALAN ZLOČIN U DNJIPROPETROVSKU

Opet dobio 35 godina za ubojstvo Ukrajinke
Objavljeno 16. svibnja, 2022.
Na 35 godina zatvora u ponedjeljak je na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen Branimir Čaleta jer je svoju djevojku, koja je zatrudnjela s drugim muškarcem, nasmrt pretukao u hostelu u Ukrajini. Riječ je o ponovljenom suđenju, provedenom nakon što je Vrhovni sud zaključio da je u novom postupku potrebno dopunskim vještačenjem utvrditi u kojoj je mjeri ubojica bio ubrojiv.

Čaleta je optužen za ubojstvo u rujnu 2013. svoje tada godinu dana starije djevojke Ganne Kitaeve, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Kako bi je kaznio jer je zatrudnjela s drugim muškarcem, u hostelu "Minora" u Dnjipropetrovsku tvrdim ju je predmetom najmanje četiri puta udario po licu. Nakon toga joj je smrskao lubanju i lice te ubio nerođeno dijete. Potom joj je skinuo odjeću, zamotao tijelo u plahtu i sakrio ga ispod kreveta, pa je pobjegao i na smetište uz ceste odbacio njezinu i svoju krvavu odjeću te njezin mobitel. Na izricanju presude nije se pojavio.

Sutkinja Ivona Rupić ustvrdila je da se činjenični opis djela nije promijenio, a zatvorska kazna je identična jer su vještaci ostali decidirano pri tezi da je Čaleta bio potpuno ubrojiva osoba. Sutkinja je odbacila navode obrane da je sud nasjeo na navode optužbe. Odlazeći s rasprave 2. rujna 2020., Čaleta je pobjegao pravosudnim policajcima pri ulasku u kombi. Policija je za njim tragala više od osam sati, na terenu su bile brojne snage i psi tragači. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike