Regija
SPORAZUM O SURADNJI POLICIJE I LOKALNIH ČELNIKA

Lovci dobili narančaste prsluke
Objavljeno 16. svibnja, 2022.
ZOLJAN - U lovačkom domu našičkog Lovačkog društva Jelen u Zoljanu načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece s čelnicima jedinica lokalne samouprave s područja Našica potpisao je sporazum o međusobnoj suradnji. Sporazum su potpisali gradonačelnik Našica Krešmir Kašuba, načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević, načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, načelnik Općine Feričanci Marko Knežević, načelnik Općine Podgorač Goran Đanić i u ime Općine Koška Zdravko Kuzminski.

Načelnik Bece zahvalio je potpisnicima sporazuma te naglasio kako je taj projekt rezultat vrlo dobre suradnje jedinica lokalne samouprave s našičkog područja i PU osječko-baranjske. Jedan od preventivnih programa je Siguran lov, o čemu je govorila voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber. "Glavni su ciljevi podizanje razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem, povećanje sigurnosti i samozaštitnog ponašanja svih sudionika u lovu, senzibiliziranje lovaca o opasnostima koje prijete u lovištima zagađenim minsko-eksplozivnim sredstvima te sprječavanje protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva", napomenula je Veber. Predstavnicima lovačkih društava koja djeluju na području Lovnog ureda Našice uručeni su narančasti prsluci kojima je namjena bolja vidljivost i sigurnost lovaca u lovu.

U ime lovačkih društava, voditelj Lovnog ureda Dragan Zlosa istaknuo je kako je ovo hvalevrijedan projekt i zahvalio potpisnicima sporazuma na suradnji. S.F.
Najčitanije iz rubrike