Regija
U OKVIRU PROJEKTA “SVI ZAJEDNO 2”

Za gerontodomaćice potvrde dobile 53 žene
Objavljeno 17. svibnja, 2022.
ĐAKOVO - S ukupno 14,6 milijuna kuna u dvjema fazama projekta "Zaželi" Grad Đakovo svrstao se na sam vrh, odnosno drugi je u Republici Hrvatskoj po iznosu povučenih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Dok je prije pet dana objavljen Poziv "Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III", a projektni prijedlozi mogu se podnositi od 25. svibnja, u Đakovu je u ponedjeljak održana svečana dodjela potvrda o osposobljavanju za poslove gerontodomaćice za 53 djelatnice koje su uspješno položile ispite. Žene su to iz provedbe projekta "Svi ZAjedno 2", koje su radile 12 mjeseci i brinule se za 318 korisnika, a radni odnos završio je 28. veljače. Na položenom ispitu i obavljenom poslu zahvalio je gradonačelnik Marin Mandarić, koji im je, zajedno s voditeljem projekta Goranom Kovačevićem, podijelio potvrde i ruže.

U prvoj fazi projekta Grad je osigurao više od 9,7 milijuna kuna, što je jedan od najvećih iznosa ostvarenih u RH, a tijekom 30 mjeseci projekt je proveden na području samog grada te u nekoliko prigradskih naselja. Ukupno je kroz projekt u obje faze zaposleno 118 žena i osigurana skrb za 578 starih i nemoćnih te kroničnih bolesnika.

U prvoj fazi zaposleno je 65 žena, pripadnica ciljane skupine, u trajanju od 24 mjeseca, te tri člana projektnog tima, a za skrb o više od 260 starih i nemoćnih, osoba s invaliditetom i kroničnih bolesnika neovisno o dobi kojima je osigurana pomoć u kućanstvu. Nakon završetka prve, Grad je uspješno aplicirao i na poziv za drugu fazu, za što je osigurao gotovo maksimalnih 4,8 milijuna kuna te ponovno bio među najuspješnijima u RH. Druga faza, "Svi ZAjedno 2" provodi se u ukupnom trajanju od 18 mjeseci, do kolovoza. Zaposlene su 53 žene iz ciljane skupine za skrb o 318 korisnika. U sklopu projekta i dalje su zaposlena tri člana projektnog tima. Ovim osposobljavanjem stekle su nova znanja i vještine da bi bile konkurentnije na tržištu rada.

Mandarić je rekao kako će se Grad prijaviti i na fazu 3, a da su prethodnu provodile i neke od udruga s ovog područja. S. Župan
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike