Osijek
DAN OPĆINE VLADISLAVCI

Bogat program u svibnju i lipnju
Objavljeno 17. svibnja, 2022.
Mještani Vladislavaca, Dopsina i Hrastina obilježavaju Dan općine raznovrsnim i višednevnim programom u svibnju i lipnju.

Stoga stanovnike i drage prijatelje općine pozivaju da sudjeluju u obilježavanju Dana općine i na manifestacijama u tri naselja u nadolazećim danima, u druženjima, veselju, uz pjesmu i ples. Danas (17. svibnja) na rasporedu su Sportske igre mladih u 10 sati na igralištu Osnovne škole Mate Lovraka, u 16.30 položit će se vijenci ispred Spomenika poginulim braniteljima i cvilima Domovinskog rata, u 17 sati je euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Rođenja svetog Ivana Krstitelja, a u 18 sati svečana sjednica Općinskog vijeća, u Društvenom domu u Hrastinu.

Program obilježavanja nastavljaju Izložbom starina, rukotvorina i povijesti tri sela (svakog dana od 7 do 15 sati u općinskoj vijećnici) do 29. svibnja. ​Županijsko vatrogasno natjecanje za djecu i mladež te vatrogasni Memorijalni kup ​"Denis Lampek" održat će se 21. svibnja u 8 sati na nogometnom igralištu NK-a Liv 1949 Vadislavci.

U subotu (21. svibnja) organiziraju tradicionalno natjecanje u kuhanju čobanca u Dopsinu, na nogometnom igralištu NK-a Goleo, u 15 sati se primaju prijave natjecatelja, a u 19 će biti proglašenje pobjednika i podjela čobanca posjetiteljima. Druženje i zabava nastavljaju se u 19.30, kada počinje tamburaška zabava i koncert Igora Delača. U utorak (24. svibnja) bit će pokazna vježba civilne zaštite, u 12 sati na prostoru OŠ Mate Lovraka i prostoru Palme d.o.o. Tradicionalno rušenje majpana u Hrastinu na rasporedu je 29. svibnja. Dan državnosti obilježit će se 30. svibnja u 12 sati polaganjem vijenaca ispred Spomenika poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata, 4. lipnja održat će se 17. Ivanjsko sijelo i koncert Cecilije Rudić u 18 sati na igralištu OŠ Mate Lovraka, a 24. lipnja crkveni je god Župe Rođenja svetog Ivana Krstitelja. D. Pejić
Možda ste propustili...

PROJEKT OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Prijavite se za “Učeničko poduzetništvo”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana