Regija
NA DVA KOTAČA

Druženje bajkera i policajaca
Objavljeno 16. svibnja, 2022.
Tijekom vikenda u Špišić Bukovici održano je druženje bajkera, članova motoklubova "Alka" Špišić Bukovica i "Kumovi" iz Virovitice s predstavnicima prometne policije Policijske postaje Virovitica, također motociklistima, pod nazivom "Na dva kotača sigurno".

Nakon okupljanja policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Dario Gazibara motocikliste je upozorio na osnovna pravila što sigurnijeg sudjelovanja u prometu sudionika na motociklima, odnosno obvezu poštovanja prometnih pravila i prometnih propisa kojima je regulirano sudjelovanje u prometu ove kategorije vozila i dao savjete u cilju povećanja njihove osobne sigurnosti i izbjegavanja najčešćih situacija kojima ih dovode u opasnost drugi sudionici u prometu.

Iako ovi bajkeri imaju desetljeća vozačkog staža na motociklima, pozorno su slušali policijske savjete, svjesni da savjeta glede vožnje nikada ne nedostaje. A s problemima na cestama suočavaju se motociklisti svakodnevno od kada je počela motociklistička sezona. Jedno je sigurno, poštovanjem prometnih pravila, i to svih sudionika u prometu, broj nesreća svest će se na minimum.

Druženje bajkera i policajaca završeno je defile-vožnjom u pratnji policijskog motociklista ulicama Špišić Bukovice i Korijom do Virovitice, kojom su ostale sudionike u prometu željeli upozoriti na svoju prisutnost na cestama i poručiti im da obrate pozornost i na njih, a ovom preventivnom akcijom na početku sezone željelo se prevenirati sudjelovanje i stradavanje sudionika na mopedima i motociklima u prometnim nesrećama i njihovo stradavanje. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana