Regija
9. KONJIČKA REVIJA

U šumi Kunjevci uživali u vožnji fijakerom i vratolomijama kočijaša
Objavljeno 17. svibnja, 2022.
Uprizorena je scena povratka iz lova, što je omiljena zabava visokog plemstva iz davnina

U ugodnom ambijentu šume Kunjevci, samo nekoliko kilometara od Vinkovaca, u organizaciji Konjičkog kluba Maestoso, održana je 9. Konjička revija u sklopu koje je održano i 1. kolo Croatia kupa u vožnji dvoprega i jednoprega. Zabavni dio programa ponudio je besplatnu vožnju fijakerima, a mališani su se mogli igrati u igraonici. Na kraju revije uprizorena je scena povratka iz lova koja je bila omiljena zabava visokog plemstva iz davnih vremena, a izveli su je članovi udruge Nobiles de Croatia.



Pobjednik 1. kola Croatia kupa u vožnji dvoprega je Antun Živić, član Državne ergele Đakovo i Lipik, koji je imao uvjerljivo najbolji rezultat u vrlo zahtjevnom poligonu. Jahao je na konjima grla Siglavy Trofetta i Maestoso Mara.


- Osjećaj je izuzetan jer nakon stanke zbog korone ponovno smo krenuli u Croatia kupove. Svaki dan smo u treningu, a da biste pobijedili, morate imati i sreće, ali najveću ulogu ipak imaju ljubav prema konjima i svakodnevni rad s njima - kaže Živić, koji je i prije dvije godine pobijedio na ovom natjecanju. Drugoplasirani je Vinko Katić iz Konjičkog kluba Pleternica, a 3. mjesto zauzeo je Ivan Đurasović, član Konjogojske udruge Lipicanac - Ruščica.

Najbrži u kategoriji jednoprega je domaći predstavnik, Filip Nikolić, a njegov klupski kolega Ilija Blažević je trećeplasirani. Drugi je Dražen Mađarević iz Konjičkog kluba Pleternica. Gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako Vinkovčani vole konjički sport i tradiciju te zaželio da Konjička revija bude još bogatija.

Miroslav Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike