Sport
KVALIFIKACIJE ZA POPUNU PRVE HMNL

Osječani trijumfom u Velikoj Gorici sačuvali nadu za povratak u elitu
Objavljeno 16. svibnja, 2022.

Osječki malonogometaši projurili su kroz Veliku Goricu, te su na taj način zadržali drugo mjesto na tablici mini lige kvalifikacija koje joj osiguravaju plasman u prvoligaško društvo.



Kada se pogleda konačan rezultat, stječe se dojam kako je Osijek otpočetka imao sve pod kontrolom, no utakmica je za momčad Saše Voldina počela u totalno krivom smjeru. Već nakon pet minuta igre Velikogoričani su imali dva pogotka prednosti, a s obzirom na to da je osječka momčad na taj susret doputovala bez suspendiranog Denisa Šimašeka (tri žuta kartona) te bez Domagoja Damjanovića i iskusnog "pivota" Nebojše Popovića, činilo se kako će planovi o povratku u prvoligaško društvo pasti u vodu. Naime, Velikogoričanima je taj susret bio posljednji vlak za ostanak u igri za plasman u elitu, pa su se nakon tog ranog vodstva vjerojatno ponadali da će potpuno zakomplicirati stanje na tablici. No ubrzo se osječka "laka konjica" konsolidirala i krenula u veliki preokret. Možda i ključan trenutak bio je pogodak Andreja Pandurevića u sedmoj minuti, kada je uhvatio Ježića na spavanju i pogodio njegov prvi kut iz pozicije koja nije obećavala previše. Pandurević je bio i inicijator izjednačenja, jer je njegov udarac Ježić kratko odbio do Gele, kojem nije bilo teško poslati loptu u mrežu - 2:2. Do poluvremena Osječani su posve preokrenuli rezultat i na odmor otišli s dva pogotka prednosti, jer je prvo Rumbak pogodio vlastitu mrežu, a u posljednjoj minuti prvog dijela Gelo je zabio svoj drugi pogodak. No ni tu susret nije bio ni približno gotov, jer nije tajna kako se Osijek ne zna baš braniti, a Gorica je u prvoj minuti nastavka susreta propustila veliku priliku za povratak u utakmicu. Pandurević je igrao rukom u kaznenom prostoru, pa je dosuđen kazneni udarac, no mladi vratar Osijeka Rončević prometnuo se u junaka jer je obranio udarac Duvnjaka sa šest metara. Bilo je to razdoblje u kojem se susret lomio, a u njemu je briljirao Rončević, koji je sjajnom intervencijom spriječio Rumbaka u namjeri smanjenja rezultata, a iz kontre je na drugoj strani Lima uzdrmao vratnicu. Isto je učinio Čirjak u 23. minuti, kada je pogodio okvir osječkih vrata. Susret se konačno počeo prelamati na stranu Osječana u 25. minuti, kada je Šalaj iz slobodnog udarca s desetak metara povećao prednost na 5:2. Samo dvije minute poslije Gelo je na asistenciju Pandurevića zabio hat-trick i Osijeku donio visoku prednost od 6:2. Nakon toga Gorici nije preostalo ništa drugo nego preuzeti maksimalan rizik.

Zaigrala je s letećim vratarom, ali ta igra joj, za razliku od prve utakmice u Osijeku, ovaj put nije donijela željeni rezultat. Osječani su u nekoliko navrata promašili prazna domaća vrata, a tri minute prije kraja Pandurević je zabio sedmi pogodak, koji je konačno ugasio nastojanja domaćih da dođu do preokreta. D.Keler
Rezultati 4. kola: Gorica - Osijek 2:7, Šibenik 1983 - Torcida (Split) 6:3

TABLICA

1. Torcida**4**3**0**1**19:8**9

2. Osijek**4**2**1**1**22:18**7

3. Šibenik**4**1**2**1**14:14**5

4. Gorica**4**0**1**3**7:22**1

GORICA**2 (2)

OSIJEK**7 (4)

VELIKA GORICA - SD Velika Gorica. Gledatelja: 100. Suci: Zdravko Kuran (Metković) i Edi Vulić (Split). Strijelci: 1:0 Šestić (2), 2:0 Čirjak (5), 2:1 Pandurević (7), 2:2 Gelo (11), 2:3 ag-Rumbak (17), 2:4 Gelo (20), 2:5 Šalaj (24), 2:6 Gelo (27), 2:7 Pandurević (37). Žuti kartoni: Rumbak, Ježić, Šestić (Gorica), Dakić (Osijek). Crvenih kartona nije bilo.

GORICA: Ježić, Matan, Grdić, Rumbak, Šestić, Čirjak, Pavlović, Prpić, Duvnjak, Mostarlić, Kušlan, Hercigonja

OSIJEK: Rončević, Šalaj, Pandurević, Gelo, Lima, Kovač, Čavar, Dakić, Lukenda

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike