Sport
RIJEČANKE BEZ IKAKVE ŠANSE

Balić zabila četiri komada, Šalek skidala “paučinu”
Objavljeno 16. svibnja, 2022.
Nakon igrališta Kraj Drave Osječanke svoje protivnice ponovno dočekuju na ŠC-u Ante Gotovina

U nedjelju su nogometašice Osijeka protiv Rijeke započele drugi krug borbi za bodove u Ligi za prvaka. Domaćinstvo su vratile na Metalčevo igralište ŠC-a Ante Gotovina gdje će dočekati i preostale dvije ovosezonske protivnice.



Prve tri etape doigravanja štićenice trenera Zdenka Glumca i njegova suradnika Vjerana Dokonala odvozile su u gostima i s dva poraza pale na drugo mjesto nepovratno izgubivši prvo i titulu prvakinja države koja se preselila u Split. Osječanke su se, međutim, vratile navici pobjeđivanja dodavši prošlotjednom uspjehu u polufinalu Kupa Hrvatske i nedjeljni protiv Rijačanki koje su i četvrti ovosezonski susret očekivano izgubile od Osječanki. Ponovno nekompletne jer su osim suspendirane Anele Lubine izostale još Maja Joščak, Mateja Andrlić, Iva Culek i Klara Kovačević, a nakon nepunih pola sata igre zbog ozljede je izišla mlada Barbara Živović. Raspoloživi domaći kadar bio je prejak za gošće koje su još dobro i prošle zahvaljujući svojoj vrlo dobroj vratarki Lari Udović koji je skinula pregršt zicera, a treba dodati da u sijaset prigoda domaće igračice nisu iskazale snalažljivost. Bila je to jednosmjerna utakmica s rijetkim riječkim posjetima suprotnoj polovini terena tako da se Maja Belaj mogla sunčati na toplom igralištu na jugoistoku grada gdje je susret počeo točno u podne. Na kraju je završilo osam lopti u gostujućoj mreži, kamo su ih spremile samo tri nogometašice Osijeka uz pomoć Riječanke Ane Cuculić koja je svoju vratarku svladala neposredno uoči odlaska na odmor. Tada se smjer, odnosno ostanak bodova odredio jer su domaće igračice stekle tri pogotka prednosti uz permanentnu inicijativu. Nakon nepunih 20 minuta igre Lorena Balić je poslala prvu loptu iza leđa Udović, a 120 sekundi kasnije i drugu. Ta najefikasnija ligaška igračica toliko je puta bila precizna i u nastavku, ali je (naj)veći pljesak zaslužila Martina Šalek. S dva je projektila izvana ljevicom skinula "paučinu" iz lijevog gornjeg kuta riječkih vrata smještenih na jugu igrališta pri čemu je drugi njezin pogodak postignut u 88. minuti, što zorno govori o konstantnoj inicijativi Osječanki na terenu.

Inače, Osječanke je na teren kao kapetanica izvela Izabela Lojna i konkretno pridonijela punom uspjehu suigračica zabivši u 69. minuti šesti pogodak na susretu.

Dražen Lekšan
OSIJEK       8 (3)

RIJEKA       0

OSIJEK - ŠC Ante Gotovina. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 50. Sudac: Oliver Romić (Osijek). Strijelci: 1:0 Balić (20), 2:0 Balić (22), 3:0 Cuculić (45.-ag), 4:0 Šalek (49), 5:0 Balić (58), 6:0 Lojna (69), 7:0 Balić (75), 8:0 Šalek (88). Žuti karton: Vlastelica (Rijeka). Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK: Belaj, Živković (od 29. Andrić), Bulut (od 80. Blažević), Nevrkla, Balić, Lojna, Medić (od 80. Barišić), Kunštek, Šalek, Pernar, Bojčić.

RIJEKA: Udović, Jurić, Sudan (od 46. Kožul), Pavlović, Vlastelica (od 65. Jelušić), Veleska (od 65. Pokrivač), Zhivkj, Čorak, Kraljić, Curculić, Šulentić.

LIGA ZA PRVAKA
Rezultati 18. kola: Osijek - Rijeka 8:0 i Dinamo (Zagreb) - Split 2:1.

Tablica

1.Split       18       15       1       2       105:9       46

2.Osijek       18       14       1       3       127:12       43

3.Dinamo       18       14       0       4       72:16       42

4.Rijeka       18       6       1       11       32:78       19

U 19. kolu, 22. svibnja, sastaju se: Osijek - Dinamo i Split - Rijeka.

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

Najčitanije iz rubrike