Osijek
KLINIČKI BOLNIČKI CENTAR OSIJEK

Ulazak kroz kontejnere do daljnjeg
Objavljeno 16. svibnja, 2022.
Već duže vrijeme ulazak u Klinički bolnički centar Osijek moguć je isključivo s istočnog dijela. Konkretno, glavni ulaz služi za ulazak automobilom, i to uz opravdani razlog, a za pacijente koji dolaze pješice osiguran je ulaz kroz dva kontejnera u kojima se obavljaju određene provjere u svrhu sprječavanja širenja epidemije COVID-19.

No nekoliko nas je naših sugrađano posljednjih dana zvalo pitajući zašto se i dalje mora ulaziti kroz kontejnere kada pri tome, prema njihovim riječima, “više nitko ništa ne kontrolira, osim što se inzistira na nošenju zaštitne maske”.

- Prije su djelatnici u barakama mjerili pacijentima tjelesnu temperaturu i tražili predočenje COVID potvrde, a potom smo dobivali papir na kojem piše kamo namjeravamo ići. Od svih tih mjera ostala je samo ona s papirom, jer niti me itko tražio COVID potvrdu, niti mi je mjerio temperaturu - kaže nam Osječanka koja je išla na mamografiju, a Osječanin iz Retfale pita čemu i zapisivanje imena kada nitko pritom ne provjerava osobnu, niti itko poslije na odjelima traži taj papirić. Stoga smatraju logičnim pitanje čemu služi prolazak kroz kontejnere i aktualna procedura, zbog čega se ujutro stvara red. Pohvalno je, kaže sugrađanin, što navedena provjera bude brzo obavljena, no čini mu se da je izgubila smisao i svrhu zbog načina kako se obavlja.

Iz Ravnateljstva odgovaraju da se u KBC-u Osijek i dalje provode epidemiološke mjere.

- Mjere se provode sukladno s važećom odlukom Ministarstva zdravstva o posebnim sigurnosnim mjerama u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi radi zaštite pučanstva od zaraze i prijenosa te suzbijanja bolesti COVID-19 - kratko odgovaraju iz Ravnateljstva.

Dodajmo kako je prije toga ravnatelj KBC-a Osijek, doc. dr. sc. Željko Zubčić, istaknuo kako će se ulazak u KBC kao nekada omogućiti tek nakon što se u Hrvatskoj službeno proglasi prestanak epidemije COVID-19. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana