Regija
RIJEŠENA KVALITETNA VODOOPSKRBA U MJESTIMA OPĆINE NUŠTAR

Pripajanjem je na regionalni vodovod osigurana isporuka dovoljnih količina pitke vode
Objavljeno 16. svibnja, 2022.
NUŠTARIzgradnjom vodospreme, crpne stanice Nuštar, a prije toga spojnog cjevovoda Nuštar-Marinci, riješeno je pitanje kvalitetne vodoopskrbe u općini Nuštar i svih naselja u toj općini; osim Nuštra i Marinaca, tu je i Cerić. Sada dobivaju vodu iz regionalnog vodovoda i sigurnost u isporuci vode jer su im putem vodospreme osigurane dovoljne količine vode u svim uvjetima.- Prijašnjih godina, posebno u vrijeme visokih ljetnih temperatura, bili su primjetni problemi s tlakom u naseljima ove općine jer su Nuštar, Cerić i Marinci dobivali vodu iz vodoopskrbnog cjevovoda Vinkovci-Nuštar koji svojim karakteristikama i kapacitetom nije zadovoljavao svakodnevne potrebe mještana ova tri naselja. Stoga je nakon izgradnje spojnog cjevovoda Nuštar-Marinci nastavljena izgradnja vodospreme Nuštar kako bi se ti problemi u što skorijem razdoblju riješili. Rezultat ovih radova je kvalitetno riješeno pitanje opskrbe vodom u ova tri naselja koja, osim što dobivaju kvalitetnu vodu iz Sikirevaca, sada imaju sigurnost u isporuci vode iz vodospreme Nuštar – pojasnio je direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Ivan Rimac dodajući kako je spojni cjevovod Nuštar-Marinci u rad pušten prošle godine, pa su tako i Marinci, kao posljednje naselje u općini Nuštar, spojeni na regionalni vodovod. Ukupna vrijednost radova bila je 4,1 milijun kuna.

Kako bi vodoopskrba ova tri naselja bila trajno i kvalitetno riješena, čekao se završetak izgradnje vodospreme Nuštar, puštene u rad počekom godine, a vrijednost radova je 7,9 milijuna kuna. Vodosprema ima kapacitet 350 kubičnih metara u dvije vodne komore po 175 kubika.

- Mještanima Nuštra, Cerića i Marinaca ovo zasigurno puno znači jer Marinci su do prošle godine bili na bunaru. Izgradnjom vodospreme, odnosno puštanja u pogon, nadam se da ćemo svi biti zadovoljni količinom i kvalitetom vode. Najkritičnije nam je ljetno razdoblje kad je velika suša, ali nadam se kako više nećemo imati problema – ne krije zadovoljstvo načelnik općine Nuštar Hrvoje Drinovac.

Cjelokupne aktivnosti u vodoopskrbi na tom području završit će realizacijom projekta Aglomeracija "Vinkovci-sjever" koja za općinu Nuštar, osim radova na sustavu odvodnje otpadnih voda, predviđa i rekonstrukciju postojećeg vodoopskrbnog sustava, rekonstrukciju deset kilometara vodoopskrbnih cjevovoda. Trenutačno je u fazi izrada projektne dokumentacije i postupak ishođenja potrebnih suglasnosti od javnopravnih tijela.

Miroslav Flego
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UVOD U GLAVNI VEZOVSKI TJEDAN

Na Malim vezovima 23 skupine

2

PODRUČJE S VELIKOM PROIZVODNJOM KAMILICE

Radovi na “Kući čaja - oazi mira” pri kraju

3

TASK FORCE – 30. OBLJETNICA OSNIVANJA

Potomci hrvatskih iseljenika uljepšavaju svoju pradomovinu