Regija
MREŽNI KVIZ ZA OSNOVCE “KOLIKO POZNAJEŠ HRVATSKI SABOR?”

Leo, Nikola i Kristijan najbolje poznaju Sabor
Objavljeno 16. svibnja, 2022.
NOVA BUKOVICASlužba za građane Hrvatskoga sabora organizirala je osmo online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskog sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola. Sudjelovali su tročlani timovi iz 57 škola diljem Hrvatske.

Najbolji plasman postigla je Osnovna škola Vladimira Nazora iz Nove Bukovice, čija je ekipa od 90 mogućih ostvarila 87 bodova u vremenu 42 minute i 27 sekunda. Na drugo mjesto plasirala se ekipa Osnovne škole Draganići, treće mjesto zauzela je Osnovna škola Viktorovac Sisak, a četvrto slatinska OŠ Eugena Kumičića.

Za Osnovnu školu Vladimira Nazora iz Nove Bukovice natjecali su se osmaši Leo Bračun, Nikola Ladović i Kristijan Bilavčić, a njihove zamjene bili su Kristijan Škrnički, Martina Nikić i Marija Škrnički. Mentorica im je bila učiteljica povijesti Martina Grundler Hrala.

– Svi u školi iznimno smo sretni i ponosni na naše učenike i na učiteljicu Grundler Hrala, koja već niz godina sudjeluje na ovim natjecanjima i ovo je do sada najveći uspjeh. Učenici su se pripremali na dodatnim satima povijesti i doista se isplatio svaki trud i uloženo vrijeme - kratko je komentirala ravnateljica škole pobjednice Lareta Žubrinić kad je saznala rezultate kviz-natjecanja.

Učenici triju najboljih timova dobit će prigodne nagrade predsjednika Hrvatskoga sabora, a ostali pohvalnice.P.Žarković
Možda ste propustili...

SLIKARI BEL-ARTA NASTAVLJAJU PROMOVIRATI GRAD I UMJETNOST

Panonska priča s Mađarskom i Srbijom

UZ SLOGAN “ZNANJE NADOHVAT RUKE”

Veleučilište u Virovitici obilježava 15. obljetnicu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UVOD U GLAVNI VEZOVSKI TJEDAN

Na Malim vezovima 23 skupine

2

PODRUČJE S VELIKOM PROIZVODNJOM KAMILICE

Radovi na “Kući čaja - oazi mira” pri kraju

3

TASK FORCE – 30. OBLJETNICA OSNIVANJA

Potomci hrvatskih iseljenika uljepšavaju svoju pradomovinu