Mozaik
6. CRAFT BEER FESTIVAL U OSIJEKU

Najbolje što nudi hrvatska nezavisna pivarska scena
Objavljeno 13. svibnja, 2022.
Ljubitelji piva došli su na svoje, a punim je sjajem zasjala i prelijepa Sunčana ulica

Ljubitelji istančanih pivskih aroma i okusa te druženja uz taj mitski napitak rado su se odazvali na dvodnevni Craft Beer Festival, koji je počeo u petak. Hrvatski naziv za "craft beer" je domaće ili obrtničko pivo, odnosno pivo iz kućne radinosti, dakle ono koje je proizvedeno u malim pivovarama, nerijetko osebujna i nestandardna okusa.



Pokret proizvodnje i ispijanja domaćeg piva, nastao u Sjedinjenim Državama 70-ih godina prošlog stoljeća, proširio se cijelim svijetom, a ne tako davno osvojio je i Hrvatsku. Šesti zaredom Craft Beer Festival održava se na staroj adresi, u Sunčanoj ulici. Bit će to prigoda za predstavljanje četiriju piva iz slavonskih i zagrebačkih pivovarskih kuhinja posebno pripremljenih za ovaj festival. Tibor Kainz, vlasnik Kušaonice piva Gajba, organizator ovog događaja, na kojem nitko nije ostao žedna grla, osigurao je da u Sunčanoj bude postavljeno 60 točionika, na kojima će se točiti čak 80 vrsta piva. Novost je i to da će se pivo točiti i u posebne festivalske čaše. Vrijeme održavanja Craft Beer Festivala je od od 15 do 24 sata. U petak su brojnu publiku svojom glazbom zabavljali DJ Dak i Chupo, a u subotu će se tog posla prihvatiti DJ Učo i DJ Marushka. Kako je za konzumiranje piva potrebna dobra podloga, svatko je mogao pronaći primjereni zalogaj za sebe. Uživanje u festivalskoj ponudi uključuje i dovoljan broj mjesta za sjedenje. Novost ovog festivala je mogućnost da svatko od sudionika učita digitalni kod mobitelom kako bi dobio obavijesti o ponudi piva. Bit će moguće i glasanje za najbolje festivalsko pivo. Na kraju pivske svetkovine bit će izvučena tri dobitnika nagrade koja su sudjelovala u izboru najboljeg piva.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice grada Osijeka. “Carft Beer Festival se pokazao kao turistički adut Osijeka, a to dokazuje i podatak da su u petak svi smještajni kaopaciteti u Osijeku bili puni”, rekao je gradonačelnik Ivan Radić, poručivši svima da uživaju u pivu, gastronomiji i zabavi.

Draško Celing
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike