Sport
CIBALIA

Uz navijače do bodova nad Dinamom II
Objavljeno 14. svibnja, 2022.
Još su tri kola pred nogometašima Cibalije, koji su u grčevitoj borbi za ostanak u drugoligaškom društvu. Prvi suparnik je uvijek i najvažniji, pa su tako misli Vinkovčana usmjerene isključivo na to kako u subotu (17.30) na svom stadionu svladati Dinamo II. Susret je to u kojem Cibalia nema drugih opcija osim pobjede, jer u suprotnom će misija ostanka postati teško ostvariva. Svjestan je toga i trener Ivan Karaula, koji vjeruje kako imperativ slavlja neće sputati njegove nogometaše.



- Definitivno su nam sužene opcije, zanimaju nas samo pobjeda i tri boda. Liga je vrlo izjednačena, većina se klubova bori za ostanak, a i na vrhu je zanimljivo, tako da se svi bore za nešto. Istina je kako je naš subotnji suparnik rasterećen, a kada je tako, onda se obično pružaju i najbolje igre. No mi moramo pokazati da se možemo nositi s pritiskom. Iskusnija smo momčad, a bez sumnje i dovoljno kvalitetna da možemo očekivati sva tri boda - pričao je u najavi subotnjeg ogleda Karaula, koji neće moći računati na ozlijeđene Jelića i Osmića. Svi ostali bit će na raspolaganju te će nastojati realizirati Karaulinu strategiju kako nadmudriti suparnika i zadržati iznimno važne bodove.



- Analizirali smo Dinamo II i nećemo mu sigurno dopustiti razvijanje svoje igre, kao što su im neke druge momčadi to omogućavale. Radi se o kvalitetnim, školovanim igračima, koji znaju kako kazniti suparnika. Pokušat ćemo već u začetku zaustaviti njihove akcije i tako im smanjiti izglede da nas ugroze. Vjerujem da nas ne mogu ničim iznenaditi. Mi smo u teškoj situaciji, no dobro je da sami ovisimo o sebi.



Trener Cibalije još je jednom istaknuo važnost podrške navijača, koji bi ponovno u većem broju trebali popuniti tribine i davati vjetar u leđa njegovoj momčadi.



- Stalno naglašavam koliko su nam važni, uz momčad su i u najtežim trenutcima i očekujem da će ih biti velik broj i protiv Dinama II. To će nam biti dodatni motiv, uz njihovu podršku, uvjeren sam, doći ćemo do potrebna tri boda - poručio je Karaula uoči pretposljednjeg domaćeg susreta ove sezone. G. Roguljić
Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike