Regija
VOLONTERSKA AKCIJA “GODINE SU SAMO BROJ”

Dar za 108 starijih osoba
Objavljeno 14. svibnja, 2022.
Djeca s teškoćama i njihovi roditelji razveselili korisnike Doma za starije
VUKOVARUdruga za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima "Tko se boji sutra još?", organizirala je volontersku akciju "Godine su samo broj".Akcija je namijenjena korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe na vukovarskoj Mitnici, a kako je naglasila predsjednica udruge Maja Prakaturović, od samoga osnivanja nastoje pomoći najugroženijim skupinama zajednice, djeci i mladima s teškoćama, njihovim roditeljima, ali i starim i nemoćnim osobama.

- Ovaj put organizirali smo četverodnevno volontiranje. Započeli smo u srijedu posjetom korisnicima Doma za starije i nemoćne, upoznali se s njihovim potrebama i održali im kratko predavanje o blagodatima lavande. Time smo im zapravo najavili kako ćemo im posljednjeg dana akcije podijeliti vrećice s lavandom koje smo sami izradili i napunili - rekla je Prakaturović, dodajući kako su ih korisnici Doma za starije i nemoćne s oduševljenjem dočekali i izrazili želju za održavanjem zajedničkih radionica.

U četvrtak su vrijedni članovi vukovarske udruge šivali i ručno obojili 108 platnenih vrećica te ih dan kasnije napunili lavandom, a danas će ih podijeliti starijim osobama prilikom drugog posjeta domu.

- U akciji su sudjelovala djeca, njihovi roditelji i volonteri i doista sam sretna što se ova akcija pretvorila dijelom u inkluzivno volontiranje. Vrećice će dobiti svih 108 korisnika doma i vjerujem kako ćemo im tom gestom i novim druženjem bar malo uljepšati dan - poručila je.

Ove godine mlada vukovarska udruga, prateći Europsku godinu mladih, naglasak će staviti na potencijale i snagu sustavnijeg angažmana mladih i mladih s teškoćama u razvoju u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza, kao što su klimatske promjene, korona, ratovi i veliki priljev izbjeglica. Povezujući različite aspekte volontiranja poručuju kako se otpornost nalazi u kvaliteti interakcije između generacija, empatiji i suosjećanju za druge.

- Dobra djela ostaju u sjećanju svih sudionika, bez obzira na godine koje imamo, i stoga smo se rado uključili u akciju "Hrvatska volontira" i aktivnosti posvetili osobama starije životne dobi. Mnogi od njih nemaju članove obitelji u Vukovaru i rijetko im dolaze u posjet, pa im na ovaj način želimo bar nakratko unijeti radost i živost u svakodnevnicu. Poznato je kako je i njima epidemija teško pala i ograničila susrete s najbližima, pa nas ne čudi što su nas s veseljem dočekali - naglasila je Prakaturović.

Prema njezinim riječima, aktivno se pripremaju za sudjelovanje na predstojećem etnosajmu u Vukovaru, za što su uspjeli osigurati manji iznos za kupnju materijala od kojega će ručno raditi proizvode.

"Tko se boji sutra još?" skrbi o djeci i mladima na području Vukovarsko-srijemske županije, okuplja njihove roditelje i organizacijom različitih aktivnosti podiže im kvalitetu društvenog života.

Dragana Korpoš
Možda ste propustili...

POLICIJSKA UPRAVA OSJEČKO-BARANJSKA

U Valpovu održan Dan otvorenih vrata policije

U DvIJE AKCIJE DARIVANJA

Još 93 vrećice krvi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana