Osijek
DAN MJESNOG ODBORA CVJETNO

Novi dječji vrtić, ali i gospodarski centar
Objavljeno 13. svibnja, 2022.
Izgradnja podvožnjaka u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića, izgradnja novog gospodarskog centra, a uskoro i nove "Lesnine", oboje u gospodarskoj zoni Jug, te naposljetku izgradnja novog dječjeg vrtića kapitalni su projekti koji će se zasigurno odraziti na kvalitetu života u Mjesnom odboru Cvjetno. Ova gradska ustrojbena jedinica obilježila je u četvrtak svoj dan i crkveni god Župe svetog Leopolda Bogdana Mandića.



Zdenka Ćavar, kao predsjednica, sazvala je tom prigodom svečanu sjednicu Vijeća MO-a te podsjetila kako je najveća investicija u prošloj godini bila izgradnja nogostupa u Ulici tisa. "Ove godine imamo na raspolaganju 339 tisuća kuna i većinu toga ćemo usmjeriti u Briješće jer tamo komunalna infrastruktura zahtijeva rekonstrukciju. Ali to ondje uključuje projektiranje i izgradnju novih cesta", izdvojila je Ćavar.



U ime gradske uprave čestitke prenosi dogradonačelnik Dragan Vulin. "Gradske kapitalne investicije koje će se ovdje realizirati su u dogovoru s Vijećem, to su nove ceste u dijelu ulica u Briješću. No ono najvažnije je da u okviru Nacionalnog programa oporavka i otpornosti u Gradu Osijeku pripremamo pet projekta, a jedan je na prostoru vašeg mjesnog odbora. To je izgradnja novog dječjeg vrtića. Ovdje je naime sve više mladih obitelji i onda se u ovaj dio grada isplati ulagati na ovaj način", rekao je Vulin. Uz njega ovoj je sjednici nazočio i Antonio Lozančić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu.



Svečani program obilježavanja Dana MO-a svojim nastupom obilježio je i KUD “Leopold”, jedna od tri udruge koliko ih djeluje u ovoj četvrti. D.Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike