Sport
KVALIFIKACIJE ZA PRVU HMNL

Po bod(ove) koji ih ostavljaju u utrci za povratak u elitu
Objavljeno 14. svibnja, 2022.
Osječani u Velikoj Gorici imaju priliku nadoknaditi propušteno iz prošlog kola protiv Šibenčana

Osječki malonogometaši u Velikoj Gorici nastavljaju put u kvalifikacijama za popunu Prve hrvatske malonogometne lige. Nakon što su u prošlom kolu, na parketu svog Zrinjevca, ispustili prvu "meč-loptu" protiv Šibenika 1983 računica im se malo promijenila.



Prije remija protiv Šibenčana kalkuliralo se kako bi tri domaće pobjede mogle biti dovoljne za drugo mjesto što bi Osijeku osiguralo povratak u elitu nakon godinu dana. Međutim, izgubili su dva velika boda 25 sekundi prije kraja tog susreta, pa ih sada trebaju na jednom od preostala dva gostovanja. Prvo od njih, kod Gorice, čini se kao mnogo veća prilika negoli ona koju će imati kada u posljednjem kolu budu gosti Šibenika 1983. Gorica se pokazala kao najslabiji sudionik ovih kvalifikacija, iako i oni još imaju svoje računice jer bi ih pobjeda protiv Osijeka dovela u poziciju u kojoj bi i oni imali izglede za osvajanje drugog mjesta. Osječani, pak, ne smiju izgubiti taj susret. Pobjeda bi ih, uz povoljan rezultat (pobjeda Splićana, nap.a.) u susretu Šibenik 1983 - Torcida, dovela na prag osvajanju drugog mjesta, dok bi s jednim bodom nada i dalje bila prisutna, ali bi im u tom slučaju trebala pobjeda nad vodećim Splićanima u sljedećem kolu na Zrinjevcu.

- Idemo u Veliku Goricu ostvariti pozitivan rezultat, što bi za nas bilo i osvajanje jednog boda. Taj susret nudi nam mogućnost učvršćivanja na drugoj poziciji pa moramo pokušati to iskoristiti - kaže Saša Voldin, trener Osijeka.

Kako u futsalu još nije otkrivena formula "igrati na bod" jer remiji su najčešće čista slučajnost, a kada je Osijek u pitanju, ta je misija još teža zbog načina na koji igra. Osijekov "run and gun" futsal garantira sve osim igre na jedan bod, iako se, eto, protiv Šibenika i to dogodilo. No, to je iznimka koja ne potvrđuje pravilo. Osječani su napadački vrlo moćni, ali im je zato obrana dosta klimava.

- To je plod problema s tjelesnom spremom jer rekao sam u najavi ovih kvalifikacija kako nismo bili u mogućnosti redovito i kvalitetno trenirati. Ostaje nam igrati na pogodak više jer imamo dobru napadačku kvalitetu. Jasno, pokušat ćemo stisnuti obranu, ali moramo priznati kako smo bolji u ofenzivi - poručuje Voldin.

U Veliku Goricu Osječani neće putovati kompletni. Izostat će Denis Šimašek zbog tri žuta kartona, a upitan je i nastup Domagoja Damjanovića koji je ozlijeđen. To će Saši Voldinu skratiti mogućnost rotacije, pa će teret utakmice pasti samo na šest ili sedam igrača što može biti problem posebno ako nisu u dobrom stanju na planu tjelesne spreme. No, ako već nisu "letači" Osječani u svojim redovima imaju igrače koji bi morali biti sposobni odigrati na iskustvo.

Susret Gorica - Osijek igra se u Velikoj Gorici u subotu s početkom u 15 sati.

Dalibor Keler
Saša Voldin

trener Osijeka

Idemo u Veliku Goricu ostvariti pozitivan rezultat što bi za nas bilo i osvajanje jednog boda

REZULTATI
1. kolo: Osijek - Gorica 8:4, Torcida - Šibenik 4:1, 2. kolo: Torcida - Osijek 6:1, Šibenik - Gorica 1:1, 3. kolo: Osijek - Šibenik 1983 6:6, Gorica - Torcida 0:6.

TABLICA

1. Torcida       3       3       0       0       16:2       9

2. Osijek       3       1       1       1       15:16       4

3. Šibenik       3       0       2       0       8:11       2

4. Gorica       3       0       1       2       5:15       1

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike