Kultura
MEĐUNARODNI FESTIVAL MALIH SCENA

Nagrade za Mikića i “Hotel Zagorje”
Objavljeno 14. svibnja, 2022.
U Rijeci je izvedbom posljednje predstave u konkurenciji "Sjećaš li se Dolly Bell" sarajevskog Kamernog teatra 55 i objavom nagrada završio 27. Međunarodni festival malih scena. Nagradu "Nenad Šegvić" za najbolju predstavu Festivala osvojio je "Hotel Zagorje" Anice Tomić i Jelene Kovačić prema motivima istoimenog romana Ivane Bodrožić, u režiji Anice Tomić i produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella, a Anica Tomić za istu je predstavu osvojila i nagradu za najbolju režiju.

Nagradu "Veljko Maričić" za najbolju mušku ulogu podijelili su Emir Hadžihafizbegović za ulogu Mahmuta Zolja u predstavi "Sjećaš li se Dolly Bell" u produkciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva te Krešimir Mikić za baruna Lenbacha u predstavi "U agoniji" u produkciji HNK-a u Zagrebu. Nagradu za najbolju žensku ulogu osvojile su Nina Violić i Hana Selimović za uloge Laure Lenbach u predstavi "U agoniji" HNK-a u Zagrebu te Eve u predstavi "64", Tene Štivičić, u produkciji Ateljea 212 iz Beograda. Nagradu "Nenad Šegvić" za najboljeg mladog glumca ili glumicu osvojile su Petra Svrtan i Anamarija Veselčić za uloge sestre u predstavi "Disanje" u produkciji Play drame iz Splita i ZKM-a te Helen u predstavi "Obitelj" Hrvatskog narodnog kazališta Split. Nagradu za epizodnu ulogu osvojio je Branislav Zeremski za ulogu Olivera u predstavi "64" u produkciji Ateljea 212 iz Beograda, dok je nagrada za najbolju dramaturgiju pripala Vidu Adamu Hribaru za predstavu "U agoniji" u produkciji HNK-a u Zagrebu.

Specijalnu nagradu za partnersku igru dobile su Sanja Marković i Jovana Belović u predstavi "Moj muž" u produkciji JDP-a iz Beograda, nagrada za najbolju scenografiju pripala je Darku Nedeljkoviću za predstavu "64", a za istu je predstavu nagradu za najbolje oblikovanje svjetla dobio Marko Đokić. Najbolja je glazba u festivalskoj predstavi pripala Matku Botiću za predstavu "Disanje", a nagrada za kostimografiju nije dodijeljena.

Najbolja predstava po sudu publike je "Sjećaš li se Dolly Bell", a nagrada Mediteran žirija Novog lista pripala je glumici Sanji Marković za više uloga u predstavi "Moj Muž" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Na 27. Međunarodnom festivalu malih scena, čiji je selektor bio Jasen Boko, prikazano je u sedam dana devet predstava iz četiri države u ukupno 11 izvedbi. T.K.
Najbolja predstava prema sudu publike je “Sjećaš li se Dolly Bell” sarajevskog Kamernog teatra 55

9

predstava iz četiri

države izvedeno je tijekom sedam dana festivala

održanog u Rijeci

Možda ste propustili...

HRT: NOVI KONCERT “U OZRAČJU TAMBURE”

Izvest će i “Meetup”

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike