Regija
STEAM TJEDAN U ORAHOVAČKIM ŠKOLAMA

Veza znanosti i umjetnosti - granica je samo mašta
Objavljeno 13. svibnja, 2022.
- Prikazali smo 3D printanje, robotiku, holograme odnosno utjecaj fizike i struje na pojedine elemente, zatim origami, znači umjetnost s papirom, zapravo radimo sa svim materijalima, a granica je samo čovjekova mašta – kaže predsjednica FabLaba iz Tehničke škole Slavonski Brod Tatjana Šoronda te naglašava kako se ovaj projekt prolazi svih pet slavonskih županija.

Srednja škola ‘‘Stjepan ivšić‘‘ planira u budućnosti pokretanje novih smjerova, pa tako i onih vezanih uz stem područja.


- Ciljana su skupina ovog projekta učenici osnovne škole i to radimo kako bi oni nakon njezina završetka došli u našu školu. Zato smo se i uključili kao partneri i nadamo da je ovo zainteresiralo učenike da se bave stem područjem. Po velikom broju nazočnih vjerujem da smo uspjeli. Gotovo svako zanimanje ima elemente stema, a mi ćemo ustrajati i u pokretanju novih smjerova koji će još više uključivati digitalnu tehnologiju – rekao ja ravnatelj orahovačke Srednje škole Zorislav Milković.


Ravnateljica OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Maja Škraba pohvalila je organizaciju projekta.

- U ovom smo pravcu i sami radili prije tri tjedna kada smo priredili naš školski steam tjedan, gdje su učenici kroz sve predmete upoznali ovo područje, a sve s ciljem da ih pripremimo za ovaj oblik zanimanja kako za srednju školu tako i za fakultete – rekla je Škraba.

Jedna od učenica koju stem područje iznimno zanima je Erika Hornung (SŠ, 2. razred).

V. Grgurić
Tatjana Šoronda

predsjednica Fablaba

Ovim projektom prolazimo svih pet slavonskih županija i dokazujemo kako je rad sa svim materijalima idealna poveznica znanosti i umjetnosti, a granica mogućnosti je samo čovjekova mašta

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike