Tehno
IGRALI SMO: DONKEY KONG COUNTRY TROPICAL FREEZE

Kultne gorile su se vratile, uz neodoljiv izgled i animacije
Objavljeno 13. svibnja, 2022.
Dizajn svakog levela toliko je dobro odrađen da ponekad i zaboravimo kako igramo 2D igru

Mislimo da nema ni jedne druge konzole koja toliko dugo može imati neku igru ili više njih popularne bez obzira na starost. Naravno, to polazi za rukom samo Nintendu, a da je tome tako, pisali smo i nedavno s našim osvrtom na Nintendo Online uslugu koja donosi pristup i kultnim naslovima s NES, SENS i N64 konzola. Iako su mnogo novijeg datuma, neke od igara koje imamo prilike zaigrati na Nintendo Switch konzoli itekako imaju godina. No, poput kakvog evergrina, igre koje producira Nintendo ostaju uvijek popularne. Jednu od upravo tih evergrin igara dobili smo prilike zaigrati. Riječ je o naslovu Donkey Kong Country Tropical Freeze koji je svoj debi doživio prije gotovo osam godina na Wii U konzoli, a od 2017. godine je dostupan i na Switchu. Ako ste, kao i mnogi, kojim slučajem preskočili prethodnu Nintendo konzolu, onda ste sretni što ipak možete igrati fenomenalne naslove i na Switch konzoli, a upravo jedan od naslova koji nikako ne biste trebali preskočiti je Donkey Kong Country Tropical Freeze.

Savršenstvo


Iako je Super Mario glavna zvijezda Nintenda, možemo slobodno reći da mu uz bok odmah stoji Donkey Kong. Iako je Nintendo razvio Donkey Kong prije samog Super Mario serijala, Mario je ipak globalno najuspješniji i predstavlja sinonim za Nintendo. No, da uz bok Marija stoji Donkey Kong jasno poručuju i iz samog japanskog diva jer na polju platformera koje Nintendo nudi Donkey Kong je poput zlata – nešto najvrjednije. Za one kojima naziv platformer zvuči nepoznato, riječ je o žarnu igara u kojima glavnim junakom skačemo po različitim platformama. Osim već spomenutog Super Mario serijala, Donkey Kong je drugi najpoznatiji predstavnik ovog žarna. Ako vam se sviđa Super Mario, Donkey Kong će vas doslovno oduševiti. Donkey Kong Country Tropical Freeze donosi neodoljiv izgled, od levela do animacija i likova. Sve je toliko dobro odrađeno da naći zamjerku na ovom polju nije moguće. Nintendo nije uzalud kao zasebna "galaksija" uz ovakve naslove na koje stavlja svoj potpis. Nadalje, igrom ste bez previše uvođenja odmah spremni ovladati. Jasne i precizne kontrole i intuitivno kretanje "zalijepit" će vas uz Nintendo Switch satima i satima. Donkey Kong ima zadatak proći kroz svih pet svjetova, odnosno otoka i pomoći u oslobađanju svog životnog okruženja, otočja Donkey Kong od neprijatelja koji su mu donijeli zimu, umjesto fine tropske klime. Dizajn svakog levela i svijeta toliko je dobro odrađen da ponekad i zaboravimo kako igramo 2D igru, a cijela priča čini se i dužom nego što jest. Igra ima i jako veliku mogućnost za ponovno igranje, jer uvijek iznova možemo nešto novo otkriti, skupiti, napraviti.


Može i lagano


Nivoe u Donkey Kong Country Tropical Freeze prolazimo igranjem s glavnim akterom Donkey Kongom, a tijekom igranja pomoć nam mogu pružiti Dixie, Diddy i Cranky Kong. Svaki od njih donosi unikatne sposobnosti – Dixie može napraviti dvostruki skok, Diddy nudi kratko vrijeme lebdenja prilikom skakanja, a Cranky nudi skakanje po šiljcima bez posljedica. Iako se s ovim pomoćnicima čini lako igrati ovu igru, ona to nikako nije. Zapravo, jedina veća zamjerka originalu bila je upravo u težini. Iako se čini da je platformer igra za opuštanje, Donkey Kong Country Tropical Freeze pokazuje da to nikako ne mora biti slučaj. Ipak, kako bi nam ova igra nekada pružila i opuštajuće trenutke, ali bila i za djecu lakša, Nintendo je u izdanju za Switch uveo Funky Konga. Ovaj novi lik donosi praktično sve moguće posebnosti Donkey Kongovih pomoćnika, ali odjednom!

Tako je Donkey Kong Country Tropical Freeze dobio i tu lakšu varijantu igranja koja je mnogima nedostajala. Ako još niste zaigrali ovu igru, dajemo vam najtoplije preporuke za istu, a to uostalom i potvrđujemo s gotovo maksimalnom ocjenom u ovom osvrtu. Kako je vrijeme darivanja tu, možete upravo Donkey Kong Country Tropical Freeze iskoristiti i kao idealan poklon. Spomenimo za kraj kako u suradnji s Gamershop.hr trgovinom donosimo 10 % popusta, unosom koda N4XS8TB ostvarujete 10 % popusta na igre, stoga pronađite ovu, ali i druge naslove na Gamershop.hr.
 
Marin REŽIĆ
Ocjena: 99

Dojam: Donkey Kong Country Tropical Freeze predstavlja samo zlato ponude platformera koje svakako treba imati u kolekciji

Tijekom nivoa pomoć nam mogu pružiti Dixie, Diddy i Cranky Kong, svaki s unikatnim sposobnostima

Najčitanije iz rubrike