Regija
NEZAVISNI VIJEĆNIK STANKO VUKŠIĆ NAPUSTIO VLADAJUĆU KOALICIJU

Načelnik Cerne Josip Štorek (HSS) izgubio većinu u Općinskom vijeću
Objavljeno 12. svibnja, 2022.

Godinu dana od lokalnih izbora na kojima je u općini Cerna, nakon dugogodišnje vladavine HDZ-a, došlo do promjene vlasti, novoizabrani načelnik Josip Štorek (HSS) izgubio je većinu u Općinskom vijeću. Lista HSS-a na izborima je, podsjećamo,  dobila pet vijećničkih mandata, a većinu su osigurali uz potporu jednog nezavisnog i jednog vijećnika Domovinskog pokreta (DP).  Šest mandata osvojila je Lista HDZ-a.


Nezavisni vijećnik Stanko Vukšić sada je odlučio uskratiti potporu Štoreku. „Objava o dodjeli sredstava za sport i kulturu je kap koja je prelila čašu! Naglašavam: od danas izlazim iz koalicije sa HSS-om i DP-om, znači od danas Vijeće nema većinu i nema legitimitet donositi bilo kakve odluke! Ne izlazim iz politike, dapače, bit ću još žešći. Večeras ću Vam se obratiti putem videa s više informacija“, objavio je na Facebook stranici „Grupa (ne)zadovoljnih mještana općine Cerna/Šiškovci“. 


U razgovoru je za Glas Slavonije kazao da je nezadovoljan načinom vođenja Općine, ustvrdivši da je to daleko od onoga što se obećavalo i pričalo u predizbornoj kampanji. Tvrdi da u Općini puno toga ne štima i da njome „drmaju samo tri čovjeka“, pa je i on, kao član vladajuće koalicije, vrlo teško dolazio do informacija, a za puno toga što se događa i radi u Općini, zaključio je, nije ni znao.


 

Zamoljen za komentar, općinski načelnik Josip Štorek priznaje da zapravo i nije iznenađen i da ga sve to od Vukšića i ne čudi jer se cijelo vrijeme ponašao kao da nije dio vlasti. Uvijek je, objasnio je,  imao samo kritike, a nikada bilo kakav konstruktivan prijedlog ili sugestiju za rješavanje nekog problema ili prijedlog za bolji rad i napredak Općine. A kao predsjednik Odbora za komunalnu infrastrukturu, tvrdi načelnik, bio je potpuno pasivan i nezainteresiran za bilo što drugo osim za svoje osobne interese.  Navodi da mu je Općinska organizacija HSS-a Cerna odradila svu logistiku za kandidaturu na proteklim lokalnim izborima kao nezavisnome vijećniku, „a njegov jedini uvjet bio je taj da njegov bager radi na području općine sve poslove za Općinu“.


„U svojim je objavama zaboravio napisati da je odmah tražio i povećanje plaće za svoju kćer koja je zaposlena kao asistent u vrtiću kojeg Općina financira“, proziva Štorek. Optužuje ga i da je kao načelnik Stožera civilne zaštite Općine Cerna bio samo figura, jer je sve poslove koje je on trebao odrađivala općinska uprava, koja je za njega, kao nezavisnog vijećnika, podnijela i financijsko izvješće.


Za činjenicu da je izgubio većinu u Općinskom vijeću, načelnik je kratko zaključio da je „tako kako je“, i da je Vukšić sada pokazao svoje pravo lice i čije je interese zapravo cijelo vrijeme zastupao.


Štorek očekuje da će Općinsko vijeće nastaviti normalno funkcionirati i donositi odluke za dobrobit i boljitak Cerne i Šiškovaca i njihovih stanovnika, za čega su na izborima vijećnici i dobili povjerenje birača. 

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

POLITIČKI SE AKTIVIRAO I POSTAO NAČELNIK
 
Načelnik Cerne Josip Štorek (31) politički se aktivirao tek tri mjeseca uoči lokalnih izbora i postao član HSS-a. “U posljednje se vrijeme osjetilo sve veće nezadovoljstvo radom općinske vlasti, prije svega zbog loše komunikacije s mještanima, netransparentnosti i slabog apliciranja projekata na EU fondove. Promjene su nužne i uz veliku potporu sumještana odlučio sam se kandidirati za načelnika, i pobijedio”, kazao je tada. Kao prioritete u radu naveo je popunjavanje industrijske zone, uz poticaje i olakšice, i gradnju dječjeg vrtića.
Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike