Sport
TRADICIJA SE NASTAVLJA

Prijave za Osječki cener, ali i peticu
Objavljeno 12. svibnja, 2022.
Proljeće je u punom zamahu, toplii i ugodni dani izmamili su rekreativce na ulice, koje su pune biciklista i, naravno, trkača. Diljem Slavonije i Baranje svaki je vikend na programu neka utrka, duža ili kraća, svejedno, važno je samo da se trči. Uskoro će na programu biti još jedna, poznati Osječki cener, koji u Slavonji, uz Osječki Ferivi polumaraton, ima najdužu tradiciju cestovnog trčanja.

Priča o hrvatskim "cenerima" počela je 2009., i to baš na osječkoj promenadi, i, eto, traje do danas. I opet će se, prema tradiciji, održati u svibnju, ovogodišnji je Cener 21. svibnja i organizatori iz Žutog šešira pozivaju zainteresirane da se prijave za utrku. Uz "cenerskih" deset kilometara, oni nešto manje spremni imat će dionicu za sebe, moći će trčati stazu duljine pet kilometara.

Za razliku od prijašnjih godina, ove će godine Osječki cener & petica imati samo jedan krug. Start i cilj su, kao i uvijek, ispred doma Veslačkog kluba Iktus, na promenadi, a zbog radova na pješačkom mostu trasa se malo promijenila. Trkačice i trkači će 21. svibnja sa starta kod Iktusa ići prema cestovnom mostu pa do zoološkog vrta i natrag do promenade. Lani je ekipa iz Žutog šešira kao organizatora uvela novinu koja se pokazala dobrom, pa će se ponoviti i ove godine. Novina je već spomenuta utrka na pet kilometara, ali i noćno izdanje. Naime, Osječki cener trčat će se u kasno poslijepodne, odnosno ranu večer, start će biti u 19 sati.

Kao i prijašnjih godina, natjecatelje Cenera očekuje dobra sportska zabava prije, u vrijeme i nakon utrke te darovi organizatora i prijatelja utrke. D.M./I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana