Dome slatki dome
UREĐENOG STANA

Prostor koji priča svoju priču
Objavljeno 12. svibnja, 2022.
Gotovo bez kolorita, a opet tako dinamično i razigrano u elegantnom prostoru

Mnoštvo prirodnog svjetla, dominacija bijele boje i namještaj jednostavnih linija karakteristike su trendovski uređenog stana. Prozračnost prostora čini ga ugodnim i privlačnim, a jednostavno uređenje praktičnim za održavanje. Bijeli pod, bijeli strop, bijeli zidovi... zvučalo bi monotono kada bi se ova rapsodija samo slušala, a ne i gledala! Savršena kompozicija u bijelome naglašena je pojedinim elementima interijera, koji bacaju naglaske na određene grupe u prostoru.



Dinamično


Gotovo bez kolorita, a opet tako dinamično i razigrano, prostor priča svoju priču na elegantan i originalan način. Vertikalnost prozora i prirodna svjetlost, koja se u velikim količinama ulijeva u prostor, dodatno naglašava bjelinu i vizualno ga čini još prostranijim. Radni je dio odvojen od dnevnog boravka bijelim pregradnim zidom koji nije izveden u punoj visini te je povišen za dvije stepenice u odnosu prema preostalom dijelu prostora. Na taj je način "bijela kompozicija" dobila dinamičnost, koja je stvorena kroz fluidnost prostora i denivelaciju funkcionalnih grupa. Ovakvim je smještajem radni prostor dobio potrebnu intimnost i izolaciju iako je sastavni dio boravka.

Interijer dnevnog boravka sadrži sve elemente koje nameću najnoviji trendovi – police za knjige, naglašeno rasvjetno tijelo, objedinjene različite tipove grupa za sjedenje, razbacane jastučiće, tepih te puno bijele boje... Povezanost prostora je očita u horizontalnom i vertikalnom smjeru. Vrata, kao element u prostoru, smještena su jedino na ulazu u stan i u kupaonici. Ostali dijelovi prostora međusobno su vizualno povezani i čine skladnu i elegantnu cjelinu.

Jednostavno



Kuhinja izgleda poput sastavnog dijela dnevnog boravka. Njezinu pravu funkciju i namjenu otkrivaju samo vidljivi štednjak i praonik. Slika na pozadinskom zidu kuhinje pojačava dojam da se radi o nekom sasvim drugom dijelu stana. Jednostavne i čiste linije kuhinjskih elemenata nalikuju komodama za boravak ili blagovaonicu. Upravo ovakvi efekti jedan su od modnih imperativa u uređenju interijera.

Monika Galović Rolich, mag.ing.arh.

Kontrasti na zidu
Spavaća soba potpuno je minimalistička. Najjači kolorit i kontrast se događaju upravo u spavaćoj sobi. Bjelina je prekinuta naglašenim crvenim zidom, koji se doima poput uzglavlja kreveta. U ovakvoj se kombinaciji bijela čini još bjeljom, a crvena još crvenijom. Prekrivač u tamnoj boji i razbacani jastuci pojačavaju šarm ove minimalističko-kolorističke kombinacije.

Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike