Tehno

Viber uvodi dvostupanjsku zaštitu
Objavljeno 29. travnja, 2022.
Viber najavljuje uvođenje najnovije značajke – dvostupanjske potvrde. Dodatna razina sigurnosti korisnicima omogućuje provjeru autentičnosti svojih računa pomoću PIN koda i e-maila. Korisnici koji odluče omogućiti značajku dvostupanjske potvrde trebat će odabrati šesteroznamenkasti PIN broj te potvrditi svoju e-mail adresu. Kako bi se prijavili na Viber na mobilnom uređaju ili desktopu, korisnici će morati potvrditi račun upisom svog PIN koda.



U slučaju da zaborave PIN, koristit će se prethodno definirani e-mail kako bi se korisniku pomoglo da ponovno pristupi svom računu. Osim toga, PIN kod onemogućit će mogućnost deaktivacije računa pomoću Vibera na desktopu. Svatko tko pokuša deaktivirati Viber račun preko desktopa morat će koristiti PIN kod.



Viberova nova značajka omogućuje korisnicima provedbu dodatnih sigurnosnih mjera kako bi osigurali privatnost svojih računa. Dvostupanjska provjera štiti od hakera koji otimaju korisničke račune kako bi slali neželjene poruke ili pristupili privatnim podatcima. Smanjivanjem broja neprovjerenih računa unutar platforme ne samo da će se smanjiti broj neželjenih poruka na platformi, već će se također kreirati učinkovitija i stabilnija aplikacija za komunikaciju korisnika s voljenim osobama diljem svijeta.



Osim toga, Viber radi i na dodavanju biometrijske autentifikacije u budućnosti. Viberova značajka dvostupanjske potvrde bit će pokrenuta u odabranim europskim državama prije nego što se uvede na globalnoj razini.M.R.
Najčitanije iz rubrike