Osijek
U POVODU DANA PLANETA ZEMLJE

Biciklijada za podršku osobama s teškoćama čitanja
Objavljeno 24. travnja, 2022.

Tradiciju bicikliranja u povodu Dana planeta Zemlje i u povodu Noći knjige u znak potpore nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati" te Komisije za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Filozofski fakultet u Osijeku nastavio je i ove godine.

U subotu je uz pomoć Kluba studenata informacijskih znanosti "Libros", Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, Osnovne škole Franje Krežme, Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema te osječkog ogranka Hrvatskog čitateljskog društva kao suorganizatora biciklijade rutu dugu 30-ak kilometara na relaciji Osijek – Kopački rit – Osijek s velikim zadovoljstvom provezlo mnoštvo profesora, knjižničara, studenata, nastavnika i učenika, ali i ostalih građana koji su na taj način dali podršku ciljevima ove kampanje. A to je informirati i senzibilizirati hrvatsku javnost o problemima osoba s teškoćama čitanja i disleksijom te potaknuti suradnju među relevantnim institucijama i stručnjacima.

Da bi se omogućio lakši pristup većem broju knjiga prilagođenih toj društvenoj skupini, kampanjom se također želi potaknuti uvođenje sustavnog financiranja proizvodnje građe lagane za čitanje i zvučnih knjiga na državnoj razini te povećati mrežu knjižnica koje provode programe za osobe koje ne mogu čitati standardni tisak.

Valja istaknuti da je Udruga Sport za sve osigurala određeni broj bicikala za one sudionike koji nemaju vlastiti bicikl. T.Prusina

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Obilježen Dan nacionalnih manjina

OKUPLJANJE MATURANATA GIMNAZIJE “BOŽIDAR MASLARIĆ”

Pedeset pet godina od ispita zrelosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana