Osijek
DONJOGRADSKA TRŽNICA

I kupci i prodavači dolaze i izvan Osijeka, imaju i "veselu tezgu"
Objavljeno 23. travnja, 2022.
Ne bih mijenjala mjesto na kojem sam mnogo godina pomagala kumi - kaže Ernestinovčanka

Koliko su osječke tržnice omiljene građanima, konkretno donjogradska, pokazuje i to što ne samo da prodavači stižu, primjerice, iz Ernestinova, nego i kupci "potežu" čak iz Višnjevca! Mala, ali draga tržnica, rekli bi Donjograđani, nije posjećena kao godinama prije, no ne odustaju ni jedni ni drugi.



- Prije 17 godina kuma me zamolila da joj pomognem prodavati ovdje, i meni se to svidjelo, pa sam zakupila stol i dolazim obvezno petkom i subotom, nekad i utorkom. Nije mi teško doći iz Ernestinova, i ne bih mijenjala ovu za tržnicu u Gornjem gradu, unatoč tome što ne vrvi kupcima – priča nam Ljubica Pavić iz Ernestinova, prisjećajući se vremena kad je već u 10 sati prodala svu robu, a sad ne uspije niti do 12.30. No, ne odustaje, baš kao ni Derviša Peleš, koja kaže da su ih "uništile" i mnogo je manje kupaca nego ranije. Razgovor s njom prekida nakratko prodavačica iz obližnje trgovine noseći joj kavu...

- Znaju me svi ovdje i rekla bih da sam im draga, baš kao i oni meni. Zato i jesam ovdje i ne odustajem ni ostalim danima, osim subote, kad je kupaca ipak najviše - kaže nam Peleš.

Ipak ih ima, a dokaz za to je, kako nam je pojašnjeno, "vesela tezga" na tržnici gdje su se okupile žene. Među njima je Vesna Boras koja je na tržnici u društvu dugogodišnjih prijateljica svaki dan.

- Dok mi suprug radi, ja se ovdje družim i kupim sve što mi treba, a onda trk kući prije njega da pripremim ručak - kaže nam simpatična Donjograđanka, rekavši da spajaju ugodno s korisnim te svima preporučuje dolazak baš na ovu tržnicu gdje smo zatekli i Dubravku Vidaković, koja kaže da joj je kupnja ovdje navika i mjesto gdje nađe sve što joj je potrebno. Ne kupuje toliko da bi gledala na cijenu, nego joj je važna kvaliteta.

- Tu živim, volim ovu tržnicu, i super mi je ovdje kupovati - kaže Vidaković.


Marija Mihelić
JAGODE, ŠPAROGE, DOMAĆE TIJESTO...
Uspoređujući cijene s onima u Gornjem gradu, uvjerili smo se da su približne, štoviše i akcijske. Tri vezice mladog luka stoje deset kuna, kilogram mladoga kupusa deset, kao i 350 dag domaćih rezanaca ili domaćih mlinaca. Jagode su 20 kuna za kilogram, dok je vezica rotkvice šest, a vezica blitve pet kuna. Kilogram kelja stoji 12, a peršina 25 kuna. U ponudi su i šparoge, a cijena im je 25 kuna u pakiranju od pola kilograma. Sve to nije važno Blaženki Mihaljević iz Višnjevca. “Imam svoje tri prodavačice, volim njihovo domaće voće i povrće, i sve mi je super, pa sam skoro svaki dan ovdje”, kaže nam.

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike