Ekonomija
DO NEDJELJE SALORI I MOTOMOBIL

Tri dana druženja s lovcima i ribičima, prezentacije vozila
Objavljeno 22. travnja, 2022.
Ovo je najjači sajam lova, ribolova i kontinentalnog turizma, a kroz Gospodarski centar postat će još veći, rekao je Radić

U Osijeku, na Pampasu otvoren je međunarodni Sajam lova, ribolova i turizma SALORI te Sajam automobila i prateće industrije MOTOMOBIL koji će trajati do nedjelje.Već na ulazu dalo se naslutiti kako će i ovaj put proteći u odličnom druženju građana, izlagača i poslovnih partnera – širio se miris čobanca koji se kuhao u dvadesetak kotlića, što bilo tek dio gastronomske ponude, lovačkih i ribljih specijaliteta koji će se besplatno nuditi posjetiteljima – u subotu čobanac kuhaju lovci, a fiš u nedjelju ribiči.

Unutrašnjost paviljona Pampasa i ovaj put je bila krcata posjetiteljima koji su došli pogledati novitete koje nudi stotinu izlagača pristiglih u Osijek da dobro utrže svoje proizvode iz cijele Hrvatske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Mađarske jer znaju da se sajamska priredba SALORI svrstava u red sadržajem najboljih sajamskih priredbi ove vrste u zemlji. Priredba inače obiluje i brojnim popratnim sadržajima – predavanjima, natjecanjima, prezentacijama i degustacijama.


Bogata ponuda


Predstavljanje turističkih mogućnosti, autohtonog enogastrosadržaja, sajam druženja i zabave, gastronomije te harmonije s prirodom odlično zaokružuje asortiman koji su ponudile autokuće, pa je stoga ovo i prvorazredni događaj za brojne zaljubljenike u automobile, motore i sve ostalo što prati revijalna događanja, zanimljive prezentacije i premijere novih vozila, dašak luksuza i ekstravagancije. Na štandovima ima svega što ribičima i lovcima treba na terenu, a s obzirom na to da su Slavonija i Baranja perjanica kontinentalnog turizma, uključile su se i turističke zajednice, gradovi i općine, a u Osijek su stigle i delegacije gradova prijatelja grada Osijeka. Posjetitelji će trebati odvojiti poprilično vremena da "zavire" po štandovima jer doista je ponuda bogata, a ono što se u paviljonima može pronaći uz ulazak, parkiranje i degustaciju autohtonih jela – sve odreda besplatno – od 10 do 19 sati sve do nedjelje saželi su gosti na svečanosti otvorenja Sajma koji je otvorenim proglasila Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, ujedno i jednog od pokrovitelja sajamske priredbe koja se odvija pod medijskim pokroviteljstvom Glasa Slavonije.

- Vjerujem da ćemo svi zajedno sljedeće dane provesti u ugodnim trenutcima i onome što sajmovi zapravo i služe. Važno je okupljanje, poslovna suradnja, dati priliku malim i srednjim poduzetnicima da pokažu što imaju na ovom specijaliziranom sajmu lova, ribolova i turizma koji idu ruku pod ruku razvoju kontinentalnog turizma. Slavonija je bogata prirodnim ljepotama i ovo je pravo mjesto da se ovakav sajam održava. Imamo što pokazati i ponuditi – kazala je ministrica.

Gradonačelnik Ivan Radić poželio je dobrodošlicu svima u naš grad. "Interes za ovakvim sajmovima ne jenjava, dapače, raste. Ovo je najjači sajam u pitanju lova, ribolova i kontinentalnog turizma, a kroz novi Gospodarski centar sa sajamskim prostorom siguran sam postat će još veći. Imamo što ponuditi, od gastronomije do turistički atraktivnih mjesta, gostoljubivosti i ostalog, siguran sam da će svatko u ovom bogatom programu sljedećih dana pronaći nešto za sebe", pozvao je osječki gradonačelnik građane na sajam.


Očuvanje prirode


Dožupan osječko-baranjski Josip Miletić prenio je pozdrave župana Ivana Anušića i naglasio veliku ulogu lovaca i ribiča, očuvanja tradicije. "Na to imamo razloga biti ponosni, možemo puno pokazati i puno toga imamo, važno nam je čuvanje prirode, time privlačimo goste. Gradimo Gospodarski centar s Gradom Osijekom gdje će sajmovanje biti podignuto na još višu razinu. Čestitam svima koji marljivo rade na ovome što danas imamo. Ovaj sajam i izlagači imaju podršku Županije", kazao je Miletić.

- Ovo imamo samo mi i nitko drugi, stoga čuvajmo to. Neka izlagači zarade na onome što imaju, a imamo najbolje u Hrvatskoj, ne stidimo se toga", poručio je saborski zastupnik Goran Ivanović i iskazao podršku lovcima i ribičima koji kreiraju određene aktivnosti bez kojih naše društvo ne bi bilo isto. No, bez pomoći Grada, Županije, Vlade RH pa i Sabora to bi bilo teško ostvarivo, a mi smo regija koja može dati puno više.

Zlatko Stolnik, dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza – suorganizator kao što je i Hrvatski sportski ribolovni savez Osječkom sajmu d.o.o. – kazao je da se lovci vesele ovakvim priredbama. "Mi lovci djelujemo u vrlo složenim uvjetima i dajemo sve za očuvanje prirode i divljači, čuvamo biološku raznolikost. Ponosimo se našim gospodarenjem, odstrijeljen je novi nacionalni prvak jelena, iz godine u godinu imamo sve bolje rezultate. Pozivam sve da dođu jer imat će mnogo toga vidjeti", kazao je Stolnik.

Vladimir Sever, predsjednik HSRS-a, čestitao je direktoru Alenu Vukašinoviću i djelatnicima Osječkog sajma na pripremi odlične sajamske priredbe. “Lovci i ribiči odlično surađuju i nadam se da će i nadalje ostati tako. Zahvaljujem Gradu, Županiji, Turističkoj zajednici i svima koji su dio ove priče da smo ponovno na ovakvom sajmu koji za sportske ribiče ima veliko značenje, posebice zato što se nalazimo u županiji koja ima najveći broj ribiča i na prostoru na kojem su vode prirodne i solidan riblji fond. Ovdje radimo na razvoju ribolovnog turizma, a naglasak je na organizaciji Svjetskog ribolovnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak na Staroj Dravi”, drži Sever.


Darko Pejić
Vukašinović: Cilj nam je biti alat poduzetnicima
- Tri dana prostor Osječkog sajma mjesto je druženja, zabave i gastronomije. Cilj nam je biti alat poduzetnicima da im asistiramo u afirmaciji kako bi egzistenciju za sebe i obitelji ostvarivali u našem Osijeku i Slavoniji i Baranji. Zahvaljujem Ugostiteljsko-turističkoj školi čiji organizirani dolazak 200 učenika očekujemo, izlagačima želim uspjeh u radu, a posjetiteljima ugodan boravak – poručuje Alen Vukašinović.

SAJAM POSJETILA DELEGACIJA IZ PEČUHA I NITRE
Alen Vukašinović zahvalio je delegaciji Pečuha i Nitre na dolasku i podršci i svim lovačkim i ribolovnim udrugama jer su suorganizatori sajma Lovački savez Osječko-baranjske županije i Sportski ribolovni savez Osječko-baranjske županije, a pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a, županijske i gradske vlasti, Hrvatski lovački savez i Hrvatski sportski ribolovni savez.

Možda ste propustili...

POKRENUTI STVARNU AKCIJU U BORBI PROTIV KLIMATSKE KRIZE

Zagađenje plastikom nalazi se svagdje oko nas

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAN PLANETA ZEMLJE 2024. PLANET PROTIV PLASTIKE

Djelujmo danas za zeleniju i
zdraviju budućnost za
generacije koje dolaze

2

SURADNJA LIDLA I “ČISTOG PODZEMLJA”

Educirali učenike osnovnih škola o važnosti prirode

3

VEĆINA WEB-STRANICA NAJVEĆIH HRVATSKIH KOMPANIJA ENERGETSKI JE NEODRŽIVA

Internet je četvrti najveći zagađivač okoliša u svijetu