Ekonomija
NAKON DVIJE GODINE PONOVNO SALORI I MOTOMOBIL

Stotinjak izlagača na osječkom Pampasu čeka lovce, ribiče...
Objavljeno 21. travnja, 2022.

Onima koji vole aktivno provoditi vrijeme u prirodi, posebno u lovu i ribolovu, a ujedno vole i automobile za vikend će osječki sajamski prostor Pampas biti neizostavno odredište. Ondje se održava SALORI, 17. Sajam lova, ribolova i turizma, te 24. Motomobil - Sajam automobila i prateće opreme, a program je javno predstavljen jučer, kada je moderatorica konferencije za novinare Biljana Kovačić najavila da će od 22. do 24. travnja u organizaciji Osječkog sajma i suorganizatora biti obilje ponude te popratnih zanimljivosti i aktivnosti.


Sajamski program, koji se održava pod neizostavnim medijskim pokroviteljstvom i Glasa Slavonije, najavili su i pozvali građane da ga razgledaju Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma, pročelnik Upravnog odjel za gospodarstvo Grada Osijeka Igor Medić, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije Silva Wendling, predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije Zlatko Stolnik, predsjednik Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza Vladimir Sever i predsjednik Sportskog ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije Anđelko Martinčević.

- Svečano otvaranje je u petak, 22. travnja, u 11 sati, a sajam se može posjetiti od 10 do 19 sati. Organizator je Osječki sajam d.o.o., suorganizatori Lovački savez Osječko-baranjske županije i Sportski ribolovni savez Osječko-baranjske županije, pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Hrvatski lovački savez i Hrvatski sportski ribolovni savez, a sponzori Prvo hrvatsko pivo, Općina Čepin i Via Vita (Hrvatsko društvo za ceste). Dolazi 100 izlagača iz zemlje i inozemstva - Slovačke, Slovenije, Mađarske i Srbije - kazao je Alen Vukašinović.
Tijekom sajamske manifestacije održat će se i stručno-prateće aktivnosti, u petak sjednica Organizacijskog odbora 68. Svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak, koje nas čeka u Bilju, sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza, završna ocjena trofeja divljači za zajednička lovišta Osječko-baranjske županije i dodjela medalja. U subotu je u 9 sati revijalno kuhanje čobanca, kojim će se počastiti posjetitelji.


U nedjelju je od 8 sati lov ribe udicom na plovak na Staroj Dravi u Bilju, u 9 sati 7. državno prvenstvo HSRS-a u kuhanju fiš-paprikaša na Pampasu, koji će se podijeliti posjetiteljima, a u 12 sati je dodjela nagrada Fiš majstor. Posjetitelji će moći pogledati i izložbeni postav Lovačkog muzeja HLS-a i ribiča, ali i uživati u gastronomskoj i turističkoj ponudi. D.Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NJEMAČKOJ MOGUĆ VAL OTPUŠTANJA

Poslodavci planiraju manje zapošljavati

2

PROŠLE GODINE ŠPANJOLSKA NAJPOSJEĆENIJA, A DUBAI NAJBOLJE OCIJENJEN

Unatoč rastu cijena, i u 2024. godini vlada veliko zanimanje za putovanja

3

POBOLJŠANJE RODNE RAVNOTEŽE

Direktiva: U nadzorne odbore i uprave kompanija uključiti više žena