Regija
OPĆINA ANDRIJAŠEVCI ULAŽE U POBOLJŠANJE SMJEŠTAJA MALIŠANA VRTIĆKE DOBI

Milijun kuna iz EU-a za produženi boravak
Objavljeno 10. travnja, 2022.
Općina Andrijaševci skrbi o svojim najmlađima te je nakon dugo godina djelovanja samo igraonice, prije dvije godine otvoren dječji vrtić “Bambi”. Ove je godine, pak, počela provedba projekta “Vrtić i obitelj prijatelji”, a uskoro kreće i projekt rekonstrukcije i dogradnje postojećeg vrtića, jer je sve više mališana koji žele u vrtić.

Projekt “Vrtić i obitelj prijatelji”, vrijedan nepovratnih više od milijuna kuna, od čega je iz državnog proračuna 15, a iz Europskog socijalnog fonda, 85 posto sredstava, započet 18. siječnja i završava 8. rujna 2023. godine, omogućio je produženi boravak djece u vrtiću.

- Na temelju analize potreba roditelja izradili smo i prijavili ovaj projekt te prošli na natječaju. Produženi rad organiziran je od 16.30 do 20.30 sati, a kroz projekt zaposleno je šest novih djelatnika te su uvedeni novi inovativni programi: sportski program, program ritmike i plesa te zdravstveni program - kaže ravnateljica Svjetlana Draženović, dodajući kako se nada da će se nakon ovoga projekta, kojemu je cilj usklađivanje obiteljskog i poslovnog života obitelji, iznaći nova mogućnost i nastaviti rad produženog boravka.

Andrijaševački vrtić pohađa 60 mališana, a u popodnevnom je radu u dvije odgojne skupine 42 djece te još i dvije u programu predškole. Na listi čekanja je 20-ak mališana. M.Flego
Možda ste propustili...

ORAHOVAČKA OSNOVNA ŠKOLA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Olimpijski dan duhu prijateljskog nadmetanja

NOVI/STARI PRIJEVOZNIK U VUKOVARU

Čazmatransu koncesija za dvogodišnje razdoblje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

4. VINKOVAČKA KAZANIJADA

Na obali Bosuta zamirisala rakija

2

FERIČANCI

Festival frankovke: Fino se pojelo pa vinom zalilo

3

FIŠIJADU KIŠA NIJE OMELA

Babogredci skuhali najfiš