Osijek
SLIJEDI POSLOVNA I KULTURNA SURADNJA

Indijski veleposlanik Raj Kumar Srivastava u Osijeku
Objavljeno 25. ožujka, 2022.
Indijski veleposlanik, Njegova Ekscelencija Raj Kumar Srivastava, posjetio je jučer Osijek i gradsku upravu, u kojoj je razgovarao s predsjednikom Gradskog vijeća Vladimirom Hamom. Nakon sastanka Ham je izjavio da je indijski veleposlanik prije svega došao u povodu proslave 75 godina neovisnosti Indije, koja već traje, ali i ovogodišnjeg obilježavanja 30 godina diplomatskih odnosa Indije i Hrvatske.



Teme razgovora bile su osječka IT industrija i kulturna razmjena s cijelim svijetom.



- Otvorili smo teme koje ćemo istraživati u budućnosti i u kulturnoj razmjeni ali i iskoristiti već dobru povezanost naših start-up poduzeća u Indiji i Hrvatskoj te preslikati to na Osijek. Ugovor već postoji s našim FERIT-om, samo ćemo gledati da se to što bolje na terenu provodi. Drago mi je da u ovakvim situacijama imamo i dodatnih sadržaja, pa će tako i današnje predavanje o povezanosti Osijeka i Indije u kontekstu zdravlja i wellnessa biti nešto što će upotpuniti ovaj dan i posjet Njegove Ekscelencije Osijeku – izjavio je Ham.



Veleposlanik, kojemu je ovo treći posjet Osijeku, kazao je da je važna suradnja s Osijekom, u kojem na Sveučilištu ima 20.000 studenata, pa se očekuju zajednička istraživanja. Što se tiče predavanja o zdravlju, odnosno ayurvedi, sustavu tradicionalne medicine koji potječe iz Indije, Raj Kumar Srivastava rekao je kako je fokusirano na to da briga o zdravlju treba biti holistička. Na predavanju će partnerima s ovog područja prenijeti saznanja indijskog lifestylea onako kako su to već činili s partnerima u Thalassotherapiji Crikvenica i Thalassotherapiji Opatija. D.Pejić
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike