Regija
SAVEZ UDRUGA MALIH TRGOVACA POMAŽE

Jednokratna pomoć Nori i Vladi, zlatnim džiju-džicu borcima
Objavljeno 23. ožujka, 2022.
Jednokratna potpora pomoći će da otputuju u Grčku na Svjetsko džiju-džicu prvenstvo krajem ovoga mjeseca
ĐAKOVOTrud i rad mladih sportaša koji su u potrebi no svejedno ostvaruju zapažene rezultate, složit ćemo se, treba vrednovati. Dobro to zna predsjednik Saveza udruga malih trgovaca i osnivač slavonske udruge SUMT-a Damir Aščić, prema čijoj će nedavno donesenoj odluci svih pet udruga Saveza jednokratno pomoći upravo takvim, uspješnim, mladim ljudima. Uz udruge u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Čakovcu, svoju će donaciju uputiti i slavonska udruga sa sjedištem u Đakovu.- Ideju za jednokratnu pomoć dobio sam nakon razgovora s jednim kolegom o sportu i mladima, i to onima koji nemaju dovoljno novca da financiraju odlaske na natjecanja. Potom smo za ovu godinu odlučili financirati baš sportaše, a u Slavoniji je izbor pao na Noru Filić i Vladu Blaževića, višestruke dobitnike raznih priznanja iz džiju-džicua, a pred kojima je put u Grčku na Svjetsko džiju-džicu prvenstvo krajem ovoga mjeseca – kazao nam je Damir Aščić, predsjednik Saveza udruga malih trgovaca, dodavši da je riječ o jednokratnoj pomoći od 7500 kuna, a zahvaljujući tom iznosu Nori i Vladi dijelom je osiguran put u Grčku.

Napredak 14-godišnje Nore i tri godine starijeg Vlade, kaže Aščić, u đakovačkoj se regiji prati godinama. Stoga ne iznenađuje, dodaje, da su im već razne oblike pomoći uputili i Grad Đakovo, ali i Osječko-baranjska županija, no gotovo iznenadna odluka o jednokratnoj pomoći Saveza svakako je više nego pohvalna.

- Nije to velik iznos, a dobro znamo da njihov klub nije dovoljno jak da sam financira sve. Stoga je, ne samo u slučaju Nore i Vlade nego i ostalih sportaša koji će dobiti jednokratnu pomoć od naših udruga diljem Hrvatske, to svakako financijska potpora i nama je to iznimno drago – ispričao je Aščić, dodavši da džiju-džicu nije toliko raširen sport, no svakako promovira plemenite životne vrijednosti, što se, smatra, treba svakako nagraditi.

Svečano uručenje jednokratne pomoći tek slijedi, no naš sugovornik otkriva kako su Nora i Vlado oduševljeni ovom gestom, a koja će im omogućiti da odlične rezultate koje su dosad postigli podignu na višu razinu u Grčkoj, gdje ih čeka važno natjecanje.

- Mi im financiramo put i želimo svu sreću na natjecanju! Inače, ovogodišnje jednokratne pomoći bit će za sportaše, a dogodine to mogu, primjerice, biti kulturnjaci, odnosno svatko tko je u iskrenoj potrebi a iskazuje potencijal za napredak i volju za radom u svojoj domeni djelovanja – otkriva Aščić, dodajući da pomoći nisu upućene velikim klubovima, nego onima koji rezultate imaju, no ne i dovoljno financijskih sredstava.


Marija Mihelić
Damir Aščić: Ovogodišnja pomoć bit će za sportaše, a dogodine to mogu, primjerice, biti kulturnjaci

DOBAR PRIMJER
Nora i Vlado svakako su dobar primjer. Naime, oboje je članovima džiji-džicu kluba Factory u Đakovu, za koji je Nora pobijedila na čak 20 turnira i osvojila 20 zlatnih medalja. Vlado je u proteklih šest mjeseci osvojio četiri turnira te je prošle godine bio prvak Hrvatske na natjecanju u Zadru, a ove godine u Osijeku. Time je i zaslužio poziv džiju-džicu reprezentacije Hrvatske. Ova nekome mala, ali njima zacijelo velika pomoć bit će im odskočna daska za natjecanje koje ih čeka, a potom - tko zna kamo će ih uspjesi odvesti.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana