Ekonomija
TRI DANA SAJMOVANJA U OSIJEKU

Pretpandemijski interes za čak dvjesto izlagača
Objavljeno 7. ožujka, 2022.
Sajamski kapaciteti bili su maksimalno popunjeni, štandovi su privukli posjetitelje iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja

U nedjelju je zaključeno prvi ovogodišnji sajamski događaj u Osijeku. U tri dana, od petka do nedjelje, u istom terminu i na istom mjestu, na izložbenom prostoru Pampas, trajali su 28. Osječki proljetni sajam i 22. Obrtnički sajam u organizaciji Osječkog sajma d.o.o. i pod pokroviteljstvom čak triju ministarstava - Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te, kao i uvijek, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.Sajmovanje se u grad, mogli bismo reći, vratilo na velika vrata nakon svih otegotnih pandemijskih okolnosti. U Osijeku je svoje proizvode izlagalo čak 200 izlagača, čime su sajamski kapaciteti bili maksimalno popunjeni, a štandove su razgledali brojni posjetitelji iz Slavonije i Baranje, kao i drugih gradova iz Hrvatske i susjednih zemalja, što se dalo zaključiti po vozilima svih slavonskih registracijskih oznaka, ali i onih iz Varaždina, Zagreba, Čakovca, Splita, Dubrovnika.

Sjemenska roba, sadnice, zaštita bilja, gnojiva, strojevi, oprema i uređaji za ratarsku i stočarsku proizvodnju, finalni proizvodi poljoprivredne proizvodnje, prehrambene industrije, obrtnički proizvodi za poljoprivredu činili su osnovni sajamski programski sadržaj. Sajamska priredba dodatno je obogaćena brojnim sadržajima etno i kulturne baštine, prezentacijama tradicijskih delicija našeg podneblja, autohtonih proizvoda i proizvoda suvremene poljoprivredne proizvodnje slavonskih županija, gradova i općina. Kada se tome dodaju stručne prezentacije, savjetovanja i okrugli stolovi, sajam je u cijelosti ispunio svoju misiju.

- Sve je prošlo fenomenalno, od same pripreme do realizacije. I prije samog otvaranja, u tjednima koji su prethodili, osjećalo se da će se Osječki proljetni sajam vratiti na pretpandemijske staze i razine.

To se i ostvarilo, stoga želim još jednom zahvaliti Gradu Osijeku i gradonačelniku Ivanu Radiću, Osječko-baranjskoj županiji na čelu sa županom Ivanom Anušićem, kao i svima ostalima na iskazanoj podršci. To puno znači i nama kao Sajmu, ali i izlagačima i posjetiteljima, što se vidjelo po njihovu broju, jer smo sva tri dana imali zaista odličan posjet, usporediv s vremenom prije korone - zadovoljan je u nedjelju bio direktor Osječkog sajma d.o.o., Alen Vukašinović.

Uz bok Osječkom proljetnom sajmu, koji je sajam pojoprivrede i prehrane, već 22 godine stoji sajam obrtništva. Koliko je sajmovanje bitno, govori zanimanje obrtnika iz drugih županija za dolazak u Osijek, jer su uz obrtnike iz Osječko-baranjske županije na Pampasu izlagali i njihovi kolege iz Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske i Vukovarsko-srijemske županije.

Ivan Alilović
SLIJEDE SALORI I MOTOMOBIL, U TRAVNJU
Nakon što su Osječki proljetni sajam i Obrtnički sajam godinu sajamskih priredbi otvorili na najbolji mogući način, pokazavši koliko je važan neposredan kontakt izlagača i posjetitelja, Osječki sajam sada je okrenut pripremi sljedeće manifestacije. Od 22. do 24. travnja u istom terminu na rasporedu su dvije sajamske manifestacije – Sajam lova, ribolova i kontinentalnog turizma Salori te Motomobil, sajam automobila i prateće automobilske industrije. Oba su također s dugom tradicijom: to će biti 24. izdanje Motomobila i 17. Salorija.

Alen Vukašinović

direktor Osječkog sajma

Sve je prošlo fenomenalno, od pripreme do realizacije. I prije otvaranja, u tjednima koji su prethodili, osjećalo se da će se Osječki proljetni sajam vratiti na pretpandemijske staze i razine. To se i ostvarilo

Možda ste propustili...

ZAUZDAVANJE INFLACIJE KROZ PASIVIZACIJU OROČENIH SREDSTAVA

HPB nudi novi štedni proizvod uz kamatu od 3 %

ZBOG EKSTREMNIH VRUĆINA I POPLAVA

Ugrožen izvoz odjeće iz četiri azijske zemlje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AUSTRALIJA UKIDA MJERE ISKORJENJIVANJA

Obustavljaju borbu protiv pčelinjeg parazita varoe

2

DIGITALIZACIJA PODIŽE PRODUKTIVNOST

U poslovnim procesima sve češća upotreba UI-ja

3

ZAUZDAVANJE INFLACIJE KROZ PASIVIZACIJU OROČENIH SREDSTAVA

HPB nudi novi štedni proizvod uz kamatu od 3 %