Osijek
NAJVAŽNIJE JE DRUŽENJE

Brojni posjetitelji na Sajmu antikviteta
Objavljeno 5. ožujka, 2022.

Iako bismo pomislili da je primarni cilj svakog prodavača prodaja, osječki tradicionalni Sajam antikviteta, u organizaciji tvrtke Osječki sajam i suorganizaciji Turističke zajednice grada Osijeka, pokazuje da to baš i nije uvijek točno. Naime, druženje, susreti s prijateljima, ali i nova poznanstva glavni su motivi većine posjetitelja Sajma antikviteta koji je i ove subote  održan u Parku kralja Držislava.

- Ja sam dobar primjer izlagača kojem nije primarna prodaja iako, naravno, volim ponešto i prodati. Iz Vinkovaca sam i u početku sam na Sajam antikviteta u Osijek dolazila u, rekla bih, drugom izdanju, kao posjetitelj. Kao obrtnik ovdje sam posljednje tri godine i ne propuštam ga – ispričala nam je Natalija Bartoš Vukić, vlasnica vinkovačkog ateljea „Keramik” koja nudi ne samo tradicijske, već i modernije i inovativne izvedbe predmeta načinjenih od keramike.

Takve unikatne stvarčice, ali i štošta drugo zaintrigiralo je i Mariju Csicsku koja nam priznaje da svake prve subote u mjesecu ne propušta Sajam antikviteta. Ono što je čar ove manifestacije, kaže, susret je s prijateljima, šetnja, ali, naravno, i obilazak raznih štandova na kojima nerijetko nešto kupi.

U obilasku Sajma zatekli smo i Osječanku Mariju Junušić koja je ove subote došla u društvu četverogodišnje unučice Elene. Malena je Osječanka odmah po dolasku dabrala nešto za sebe, točnije šarenu pisanicu, a odala nam je i da neće otići kući bez ukusne langošice.
- Volim sve vidjeti, a katkad kupim neku sitnicu koju nađem u ovome mnoštvu. Uistinu ima svega za pogledati – prokomentirala je naša sugovornica.

Moramo se s njom složiti, jer stotinjak izlagača koliko ih se i ovaj put okupilo u Parku, ponudili su doista - svega! Mogla se čuti i glazba mladog tamburaša, a upravo takav „šušur” vole i Osječani i njihovi gosti. M. Mihelić

Možda ste propustili...

USPJEH ŠAHOVSKOG KLUBA FERIT OSIJEK

Izborili se za završnicu državnog Kup natjecanja

KSENIJA ZBOŽIL (1948. - 2024.)

Posvećena kulturi, prosvjeti i športu

OKRUGLI STOL “ZDRAVA BUDUĆNOST BEZ KLORPIRIFOSA”

Pesticidi imaju dugoročne i ozbiljne posljedice na zdravlje i razvoj djece

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INVALIDU IZGORIO STAN, POMAŽU MU SUGRAĐANI

U pomoć Heleru priskočili su poduzetnici i kohortaši

2

ZANIMLJIVA NAGRADA NA JEDNOM OD OSJEČKIH KVIZOVA

Hipokrasni kirurzi putuju u Sarajevo

3

UDRUŽENJE STANARA GRADA OSIJEKA BIRA NOVO RUKOVODSTVO

Izjasnite se o stanovanju u zgradama