Osijek
I OVE SUBOTE SAJAM ANTIKVITETA U PARKU KRALJA DRŽISLAVA

Sajam obogaćen turističkom rutom Legice o Essekerkama
Objavljeno 4. ožujka, 2022.

U Parku kralja Držislava i ove će se subote (5. ožujka) održati tradicionalni Sajam antikviteta, u organizaciji Osječkoga sajma i suorganizaciji Turističke zajednice Grada Osijeka. No, kako je tri dana poslije Međunarodni dan žena, ovaj će Sajam biti upotpunjen zanimljivom turističkom rutom Turističke zajednice grada Osijeka, odnosno besplatnim vođenjem sugrađana od strane turističkih vodičica, i to pod nazivom Legice o Essekerkama. Ruta će započeti u 11 sati ispred Spomenika umirućem vojniku u Parku kralja Držislava, odnosno na Osječanima i stanovnicima diljem Slavonije i Baranje omiljenom mjestu prve subote u mjesecu. Kamo će vodičice voditi zainteresirane sugrađanke neka ostane tajna jer će i sam razgled tako biti puno zanimljiviji.

 

Direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović i ovaj put najavljuje nezaboravno druženje sugrađana, i to sa stotinjak izlagača koliko ih je, sukladno epidemiološkim mjerama, dopušteno na otvorenome. Ni ovaj put neće izostati bogatstvo raznih predmeta koje će ponuditi izlagači. Osim standardne ponude raznog pribora za jelo, oruđa, starih knjiga, predmeta iz prošlosti, umjetnina, gramofonskih ploča, stripova i romana, ali i brojnih drugih stvari, ondje će biti i tradicionalna gastroponuda.

 

Naime, na štandovima brojnih OPG-ova moći će se kupiti domaći proizvodi poput meda, marmelade, vina, kolača, suhomesnatih proizvoda, sokova, umaka i brojnih drugih delicija, uz nezaobilazne omiljene langošice koje su postale gotovo zaštitni znak ovoga događaja.

 

- I ovaj put građanima nudimo dobru zabavu, susret s prijateljima i znancima, ali ponajprije pronalaženje nekog predmeta koji su dugo tražili, a nisu ga dosad uspjeli pronaći. Vjerujemo da će se među tisućama ponuđenih stvari koje nude naši izlagači ondje pronaći nešto za svakoga i pozivam sve koji mogu da se od 9 do 12 sati ove subote upute u Park kralja Držislava, gdje ih nestrpljivo očekujemo, i to uz dobro poznate i nove sadržaje - naglasio je direktor Osječkog sajma Vukašinović. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana