Mozaik
U IZRAVNOM PRIJENOSU 19. VELJAČE

Duško, Katarina i Franka
vodit će Doru u Opatiji
Objavljeno 28. siječnja, 2022.
Ususret ovogodišnjem Izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora 2022.", koji će se održati u izravnom prijenosu HRT-a 19. veljače u Sportskoj dvorani "Marino Cvetković" u Opatiji, Hrvatska radiotelevizija otkriva tko će ove godine voditi taj nedvojbeno najveći TV spektakl. Voditeljski trojac činit će iskusni i karizmatični HRT-ov voditelj, zaštitno lice A-strane i brojnih zabavnih emisija Hrvatske televizije Duško Ćurlić te dvije iznimne i višestruko talentirane dame: pjevačica ali i naša svojedobna predstavnica na Eurosongu Franka Batelić Ćorluka te mlada glumica varaždinskog HNK-a i dobitnica Zlatnog studija za novo kazališno lice 2019., Elizabeta Brodić.

- Jedva čekam i zaista sam uzbuđena! Dora je veliki televizijski projekt, koji, otkad znam za sebe, volim i pratim. A i natjecala sam se više puta. Mislim da svojim prvim voditeljskim angažmanom - i to baš na Dori - mogu puno dati, jer sam pjevačica i točno znam kako se svatko od glazbenika osjeća na toj pozornici u tom trenutku. Kada su me s HRT-a pitali, prvo sam pomislila - ma nema šanse, pa ja nisam voditeljica! Ali onda sam malo bolje razmislila i shvatila kako bih zapravo mogla puno naučiti iz ovog iskustva - kaže Franka.

- Kada sam doznao da Doru vodim s Elizabetom i Frankom, prvo što sam pomislio bilo je: "Jesam li dovoljno mlad da stanem uz te dvije mlade dame na pozornicu?" Šalu na stranu, rekoh: "Eto još jednog izazova za mene i za sve nas." Dvije iznimno lijepe, mlade i talentirane osobe, velik posao i velika odgovornost su pred nama, da profesionalno odradimo posao i da uživamo u njemu. Držim nam svima palce. Četrnaest ili petnaest Dora sam vodio, ali nisam siguran ovako naprvu. Znam samo da se Fodor i ja uvijek svađamo tko je više puta vodio. (smijeh) Doru sam dosad radio s divnim kolegicama: od Bojane Gregorić, Daniele Trbović, Doris Pinčić, Zlate Muck, Tihane Zrnić, Barbare Radulović, Nikoline Pišek, Vesne Pisarović… Uh, ne mogu se svih ovako na brzinu ni sjetiti, pa neka ne zamjere. Svaki put je izazovno stati na tu scenu - kaže iskusni Duško.

- Ovo je prvi put da vodim ovakav televizijski spektakl - i to još u izravnom prijenosu na HTV-u! Imam li tremu? U pravilu nisam tremaroš, ali kako ovakav voditeljski posao nije u mom slučaju pravilo, spremna sam na sve, pa tako i na tremu - kaže Elizabeta Brodić, u čijoj se karijeri sve, priznaje, brzo događalo, pa je odmah nakon završetka Akademije igrala u "Luđaku i opatici" varaždinskog HNK-a i postala vanjska suradnica tog teatra. A sada je tu i angažman na Dori, koju je proteklih godina rado pratila, a ističe kako joj je velika čast, ali i odgovornost voditi takav događaj uz Duška Čurlića. T.K.
Dvije iznimno lijepe, mlade i talentirane osobe, velik posao i velika odgovornost, komentirao je Duško

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike