Regija
POSUDIONICA MEDICINSKIH POMAGALA CRVENOG KRIŽA NAŠICE

Lani su besplatno posuđena 62 pomagala, za invalidska kolica i hodalice lista čekanja
Objavljeno 28. siječnja, 2022.
NAŠICE



Unutar Gradskog društva Crvenog križa Našice djeluje posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala u kojoj se na privremenu uporabu posuđuju pomagala potrebitima da bi im olakšali svakodnevnicu.



Posudionica se pokazala kao iznimno praktičan oblik pomoći jer teška i dugotrajna bolest često pogoršava financijsku situaciju u obitelji te je obitelj često u nemogućnosti kupiti potrebno pomagalo. Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala nalazi se u Ulici kralja Tomislava 6, gdje su i prostorije Gradskog društva Crvenog križa Našice. Tu se za njegu bolesnika u kući mogu posuditi razna pomagala. Na lageru imaju invalidska kolica, hodalice, toaletne stolice, štake, štapove… Korištenje pomagala je besplatno. Obitelj ima obvezu preuzeti i vratiti pomagalo vlastitim prijevozom u ispravnom stanju.



- Sve se to rastavlja na dijelove i lako preveze osobnim automobilom. Najviše se traže invalidska kolica i hodalice bez kotača. Za ta pomagala imamo i liste čekanja. Traže se i medicinski kreveti, kojih nažalost nemamo, ali, zahvaljujući Gradskom društvu Crvenog križa iz Orahovice i njihovu donatoru, ljude upućujemo da se jave njima - pojašnjava nam ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi.



Pomagala su, kaže, namijenjena osobama u potrebi s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, prijeloma ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.



Crveni križ Našice prošle je godine posudio 62 pomagala osobama u potrebi, a još je više od 30 pomagala na terenu od prošlih godina. Naime, pomagala se posuđuju na neodređeno vrijeme, ovisno o potrebi bolesnika.



- Iz godine u godinu sve je više onih kojima su potrebna pomagala. U našu posudionicu dolaze ljudi ne samo s područja grada Našica nego i iz susjednih općina Donja Motičina, Đurđenovac, Feričanci, Koška i Podgorač…, mladi i stari. Zasad nema roka povrata i korisnici u pravilu pomagala posuđuju na duže razdoblje te ih vraćaju kada im više nisu potrebna - kaže ravnatelj Feldi.



Iz Gradskog društva Crvenog križa Našice mole građane, ako netko ima kakvo pomagalo (invalidska kolica, hodalice bez kotača, hodalice s kotačima, štake, štapovi), a nije mu potrebno, da ga donese u njihove prostorije ili nazovu na telefonski broj 031/613-275.



Snježana Fridl
Obitelj bolesnika ima obvezu preuzeti i vratiti pomagalo vlastitim prijevozom u ispravnom stanju

Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike