Regija
ŽUPAN IVAN ANUŠIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE

Škola će nagodinu biti gotova,
uvest će jednosmjenski rad
Objavljeno 27. siječnja, 2022.
DONJI MIHOLJAC



Projekt od velikog značenja i za Donji Miholjac i za Osječko-baranjsku županiju gradnja je nove zgrade Srednje škole u Donjem Miholjcu i pripadajuće nastavno-sportske dvorane, vrijednih 50,4 milijuna kuna. Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je 80 posto sredstava, a po 10 posto izdvajaju Osječko-baranjska županija i Grad Donji Miholjac. Nova školska zgrada značit će potpuno novi standard rada za više od 240 učenika i 50 djelatnika srednje škole.

Da radovi na gradnji idu prema planu uvjerili su se župan Ivan Anušić i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul, koji su u pratnji domaćina obišli gradilište.

– Jedan od prioriteta bio je izlobirati kod Ministarstva znanosti i obrazovanja sredstva za gradnju nove srednje škole. I to smo uspjeli. Prema informacijama koje smo dobili, sljedeće godine početkom rujna, kada kreće nova školska godina, nastava će se odvijati u novoj školskoj zgradi – rekao je župan Anušić.

Obilasku radova nazočio je i gradonačelnik Goran Aladić, koji je istaknuo kako je projekt gradnje nove školske zgrade od velikog značenja ne samo za školu nego i za grad.

- Dobivanjem nove srednje škole siguran sam da će porasti i broj učenika jer je puno djece ranijih godina odbilo ići u staru školsku zgradu koja je bila neuvjetna. Ova investicija sigurno je dobra za daljnji razvoj Donjeg Miholjca - izjavio je Aladić.

Završetkom nove zgrade Srednje škole bit će stvoreni uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave. Potvrdio je to ravnatelj Nenad Perić.

- U staroj školi išli smo u dvije smjene, a u novoj nam se omogućuje prelazak u jednosmjenski rad. Za 17 razrednih odjela dobit ćemo više prostora i najnoviju opremu. Moderna oprema podići će kvalitetu rada u školi te omogućiti ostvarenje još boljih rezultata – zaključio je Perić. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike