Osijek
POSJET POLICAJKE ELEONORE

Sva zanimanja imaju svoje čari, zaključili su mali
Objavljeno 27. siječnja, 2022.
Ovaj je tjedan u DV-u Mali princ tjedan ugošćivanja i upoznavanja sa zanimanjima roditelja

Doktor, kondukter, novinar… mogu biti ja, bilo šta - kazivali su nam s velikim žarom Bombončići iz Antunovca, skupina djece u dobi od tri do četiri godine DV-a Mali princ. Radoznali, sa svakim danom ovog tjedna mijenjali su mišljenje o tome što će biti kada odrastu, a jučer su uživali u posjetu policajke Eleonore Matić, koja im je došla u sklopu “tjedna hvaljenja svojih roditelja”. Sad, je li to zbog toga što je im je u goste došla policajka iz Odjela za prevenciju PU OBŽ-a, pa su je se malo bojali, ili jednostavno samo zato što su sva djeca poštena i nedužna, jučer baš nitko nije htio biti - lopov.



No zapravo su svi zajedno bili “mali lopovi”, jer su ukrali srca svima koji su ih posjetili ovoga tjedna, a što je dobra duša, i mi smo već s vrata uvidjeli - prišli su nam s velikim osmijehom i pružili prijateljske zagrljaje, ponudivši nam da se smjestimo s njima u malenim stolcima.Ovaj je tjedan u antunovačkom vrtiću tjedan ugošćivanja i upoznavanja sa zanimanjima onih koji su njima najdraži – mama, tata, baka, djedova…

- U suradnji s roditeljima cijeli tjedan otkrivamo čari svakog od zanimanja. Posjetili su nas već tata doktor, mama medicinska sestra i mama kozmetičarka. Dolazi nam i mama frizerka, a uspostavili smo suradnju i s Policijskom upravom kako bi djeca upoznala što sve policajke i policajci rade. Bili smo i u kinu, putovali vlakom, kao nastavak projekta “Vlakograd”, upoznali još jedno zanimanje, “jahač zmajeva”, i otkrili posebnosti sedme umjetnosti. Pozvali smo i vas da nam se pridružite na ovom putovanju kroz zanimanja, predstavite nam zanimanje novinara i sve to medijski zabilježite, pa ćemo se svi sutra radovati čitajući članak i gledajući fotografije u Glasu Slavonije o nama Bombončićima – kazala je Ana Juretić.



Darko Pejić
UČENJE I IGRA PROTKANI LJUBAVLJU
Odgojiteljice Antonija Vidaković i Ana Juretić s djecom rade s velikom ljubavlju, a teta Ana je sve ovo i osmislila kao ovotjednu temu “Zanimanja” kako bi djeca kroz igru uživala i spoznala što ju sve čeka kroz život. Marko Roguljić, Mate Grabić, Stella Kovač, Marko Šćević, Maja Zattherini, Bruno Škorjanec, Lana Cerovski, Nera Nemeth, Iva Nenadić, Ivan Debelić, Jakov Pavlović, Nika Pinter, Franka Mikola, Mihael Tomičić, Nikola Sušec i David Hil pozorno su pratili savjete policajke Eleonore iz projekta Zajedno više možemo, namijenjenog dječjoj dobi.

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike